headphones newspaper video-player
Artikeln är en annons
Foto: Shutterstock

Så pensionssparar du som egenföretagare

Att tänka på pensionen är kanske inte det självklara valet för dig som är i uppstarten eller mitt uppe i karriären – men det borde det vara.

– Som företagare ansvarar du själv för att säkra din framtida pension, något som kan vara lätt att glömma bort. Det kan till och med vara svårt för många att ta ut lön varje månad vilket i slutändan också påverkar livet som pensionär, säger Länsförsäkringars pensionsekonom Trifa Chireh.

Pricka av Trifa Chirehs lista för att framtidssäkra din pension som egenföretagare

Skaffa koll och samla allt på ett ställe
Logga in på minpension.se för att få en översikt över hela din pension. Om du dessutom samlar din pension på ett ställe får du bättre överblick över dina pengar.

Spara avdragsgillt
För dig som är egenföretagare kan du dra av upp till 35 procent (maximalt 476 000 kronor) av lönen eller överskottet av din verksamhet genom ett avdragsgillt pensionssparande.

Se över ditt försäkringsskydd
Som egenföretagare har du inte samma skydd som när du är anställd om du inte själv tecknar en försäkring. Se till att ha ett tjänstepensionspaket med ett bra försäkringsskydd i form av en sjukförsäkring som ersätter utebliven inkomst vid långtidssjukskrivning.

Taggar
Annons
Riks Artikel