headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare
Foto: Shutterstock.com

Coronastöd till företag 2021

Även under 2021 finns det möjlighet för dig som företagare att söka stöd för effekterna av pandemin.
Publicerad 18 dec 2020

Pandemiåret, coronaåret, krisåret, skitåret – det är inte bara kärt barn som har många namn. När vi vänder blad är det många företagare som gör det med bittra erfarenheter av 2020. Livsverk har raserats och många har gått till sängs med oron över om företaget ska överleva – natt efter natt.

Vi på Företagarna önskar att det inte skulle behövas någon lista över stöd till corona-drabbade företag även under 2021, men trots att vaccinen inger hopp är krisen inte över. Därför har vi sammanställt vad som gäller framgent för dig som är beroende av stöd för att kunna driva ditt företag vidare.

Anstånd med skatteinbetalningar

Efter årsskiftet kan du fortfarande ansöka om tillfälligt anstånd med betalning av arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och moms. Anståndstiden kan som längst löpa till och med den 17 januari 2022.

Omsättningsstöd för enskild firma

Det går att ansöka om stöd för omsättningstapp under stödperioderna mars – april 2020, maj 2020 och juni – juli 2020. Ansökningsperioden avslutas den 31 januari 2021.

Senare kommer det gå att ansöka om omsättningsstöd för omsättningsminskningar under augusti – oktober 2020. Det kommer att gå att lämna in en ansökan för den aviserade förlängningen under 2021.

Omställningsstödet till företag

Det kommer att gå att ansöka om omställningsstöd för stödperioden augusti – oktober 2020. Det går inte att ansöka om detta aviserade förlängda stöd förrän under början av 2021.

Korttidspermitteringar (korttidsarbete)

Ansökan för det nuvarande stödet är öppen till och med 31 december 2020. Det kommer att bli möjligt att ansöka om förlängt stöd fram till 30 juni 2021, men denna ansökningsmöjlighet är inte öppen ännu.

Läs mer om de olika coronastöden

På sidan Här är alla coronastöd till företag har vi samlat information om vad som krävs för att få del av stöden, länkar till ansökningssidor på myndigheterna.