headphones newspaper video-player

Finalister riksfinal

Det är bäst i Sverige -  nu gör de upp om titeln!

Här ser du alla regionala vinnare av Årets Företagare som slåss om att bli Årets Företagare i Sverige 2018. Heja fram din favorit i sociala medier under hashtagg #ÅretsFöretagare

Läs mer om programmet! 

Se även de som är nominerade till Årets Unga Företagare 2018

Roger Hjälm

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Örebro län

Det som började i en liten enkel sjöbod har under de senaste åren utvecklats till en av Sveriges bästa sommarkrogar. Företagaren är en viktig lokal opinionsbildare i frågor om kompetensförsörjning och arbetar aktivt för att fler unga ska intressera sig för branschen.

Sigge Bilajbegovic

Platinum Cars, Östergötland

En företagare som framgångsrikt säljer lyxbilar till kunder i hela världen. Starten skedde i liten skala men har nu vuxit till den största anläggningen i Europa i sin del av branschen. Med en drivkraft av sällan skådat har han lyckats skapa ett landmärke som lyfter näringslivet i hela Östergötland.

Niklas och Fredrik Bille

Billes Tryckeri AB, Västra Götaland

De har inte bara lyckats överleva generationsskiftet utan även ett stålbad inom branschen som de gått stärkta ur. Tillsammans har de utvecklat verksamheten till att omfatta nya material och är idag ett av Sveriges mest miljöanpassade tryckerier.

Johan Erberth

Mälardalens Frukt & Grönt, Västmanland

Driver ett framgångsrikt grossistföretag som levererar frukt, grönt och kolonialvaror till butiker, restauranger och storkök. Skapar mängder av nya arbetstillfällen inte bara hos sig själva, utan även hos lokala producenter och leverantörer.

Mohammad och Hamid Khanahmadi

Tolkresurs Sverige AB, Västernorrland

De utmanar en traditionell bransch med en av Sveriges mest välrenommerade tolkförmedlingar. Verksamheten omfattar allt från affärstolkar till översättningstjänster åt företag, myndigheter, kommuner och landsting. De har lyckats bygga ett framgångsrikt företag som har förmågan att anpassa sig till omvärldens snabba förändringar.

Anders Hedlund

Fumex, Västerbotten

Med tålmodigt arbete har företaget utvecklats till att vara ledande kring alla olika typer av fläktar och utsugsutrustningar. Genom målmedveten produktutveckling, hög servicegrad och korta leveranstider når de kunder i hela världen.

Kent, Olle och Göte Jakobsson

Bröderna Jakobsson Guterud, Värmland

Bröderna Jakobsson har under lång tid drivit Guteruds gård framgångsrikt. På kort tid har de ökat produktiviteten och lönsamheten genom att investera i mjölkningsrobotar och annan ny teknik.

Mikael och Bitte Ljungström

Vidilab AB, Uppsala län

De driver Nordens största veterinärmedicinska laboratorium inriktat på att diagnostisera djur som lider av mask eller parasiter. Med en nischad affärsidé samt stort miljö- och samhällsengagemang har de skapat en ny marknad med en verksamhet som är rätt i tiden.

Jan, Cecilia och Linnea Östling

Tumbo Husvagnar AB, Södermanland

Företaget erbjuder husvagnar, husbilar och plåtisar av högsta kvalitet till kunder i hela landet. De har självfinansierat bygget av en av Europas största och modernaste anläggningar som idag har utvecklats till ett mecka för alla husbilsälskare.

Johan och Maria Eklund

Görvälns Slott, Stockholms län

Deras ambition är att skapa en värld där människor tycker det är kul att jobba och att utvecklas. I en konjunkturkänslig bransch har de med gott ledarskap och en djärv vision skapat något alldeles extra som lockar både svenska och utländska kunder. Hotellet Görvälns Slott är en del av Workation Group.

Carin Stoeckmann

Byggmästarn i Skåne AB, Skåne

Genom nyproduktion och ombyggnad tillgodoser det behov av lokaler och bostäder som efterfrågas av näringsliv och offentlig förvaltning i hela Skåne. God arbetsmiljö och digitalisering är viktiga orsaker till att företaget på kort tid fördubblat omsättning och ökat personalstyrkan till nästan 200 anställda.

Magnus Kvickström

Jokkmokks Korv AB, Norrbotten

Med personlig omtanke och fokus på högsta kvalitet levererar de livsmedelsprodukter i världsklass. Genom att kombinera tradition och experimentlust har de utvecklat en mängd nya produkter som prisats nationellt.

Björn Sundeby

IST, Kronoberg

Arbetar med att leverera IT-lösningar och tjänster med målet att göra vardagen och verksamheten bättre för alla som jobbar med skolan. Med visionen om att alla elever har rätt till en bra skola bygger de tekniska lösningar som alltid är i framkant.

Pär Holmstrand och Daniel Karlsson

Byggklason AB, Kalmar län

Med personlig service, ovärderlig kompetens och ett moraliskt ansvar utöver det vanliga levererar de tjänster till både storföretag och privatpersoner. De är byggfirman som samordnar tidsplaneringen med underleverantörer och ser till att alla får bästa möjliga förutsättningar.

Johnny Grauengaard, Mikael Rigert, Mikael Andersson, Tom Ericsson

BSV Arkitekter & Ingenjörer, Jönköpings län

De ser möjligheter där andra arkitektkontor eller byggkonsultföretag ser risker och ligger bakom flera välkända kulturbyggnader. Med sitt stora samhällsengagemang har de till och med fått femteklassare att se fram emot att jobba i branschen.

Erik Olsson

GrusOve AB, Jämtland-Härjedalen

De har i dag sex kompletta krossanläggningar och fjorton anställda och en stadigt stigande lönsamhet. Med merparten av de anställda från hemtrakten och ett starkt engagemang för föreningslivet bidrar han till att utveckla orten.

Johan Lind, Adrian Eriksson, Oskar Edespong

Vertiseit AB, Halland

Tillsammans har de byggt en strategisk partner och fullservicebyrå för framtidens digitala kundupplevelser i butik. Med utgångspunkt i kundresan är de experter på det fysiska kundmötet och har idag storkunder som Skistar, Stena Line och Volvo.

Helene Åkerström Hartman

Orbaden Spa & Resort, Gävleborg

Satsningen på det nya resortkonceptet satte hela privatekonomin på spel – en satsning som idag visat sig vara fullständigt klockren. Med ett företag som ligger mitt i Hälsinglands hjärta sprider hon kärlek och välmående till en allt vidare kundkrets.

Hanna Wiman

Strand Hotel i Visby AB, Gotland

Genom att ständigt förnya den klassiska hotellverksamheten med nya erbjudanden är de en central och levande del av den lokala besöksnäringen. Med nya vägar att nå verksamhetens ambitiösa mål har hon tillsammans med personalen förbättrat såväl kundernas omdöme som lönsamheten.

Henrik Lindh och Johan Rehnström

Skistart.com/Globisen AB, Dalarna

En växande e-handel som bland annat erbjuder längdskidor, rullskidor och alpin utrustning har tagit dem från Älvdalen till en global marknad. På kort tid har de förändrat ett traditionellt försäljningsbeteende och lyckats bibehålla stor kundnöjdhet.

Roger Olsson

Syd Communication & Security AB, Blekinge

Tack vare en känsla för samhällsutvecklingen och lyhördhet för kundernas efterfrågan har de blivit en stark spelare i telekom-branschen i hela södra Sverige. De erbjuder tjänster och produkter inom Telecom och säkerhetsområdet och skapar helhetslösningar från idé till färdig anläggning.

Partners