För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vinnare av Årets Företagare i Västra Götaland 2017 utsedd!

Publicerad 12 sep 2017
Den 7 september delades den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare i Västra Götaland 2017 ut. Nominerade och inbjudna till evenemanget var alla som blivit utsedda till Årets Företagare i sina hemkommuner och därmed gått vidare till den hedersfulla titeln Årets Företagare för regionen Västra Götaland. Vinnare blev Årets Företagare i Kungsbacka, Maria Åkerberg som driver företaget Dermanord Svensk Hudvård AB.

När portarna öppnades på residenset i Göteborg stod över sextio glada och förväntansfulla gäster och hälsades hjärtligt välkomna av landshövdingen Lisbeth Schultze. Gästerna samlades i bottenplan där det bjöds på fördrink och minglades innan det var dags för lunch en trappa upp. Landshövdingen passade på att berätta för gästerna om uppförandet av byggnaden och den magnifika historia som residenset har.


Företagarnas ordförande i Västra Götaland Ingemar Fredriksson fick ordet under lunchen och kunde berätta om Företagarnas fantastiska framgång kring slopandet av entreprenörsskatten 3:12-regeln. Han gick även in på Företagarnas hårda arbete kring att få regeringens förståelse om att en begränsad vinst i välfärden faktiskt hämmar både företagandet och brukarnas valfrihet. Fokus borde ligga på att följa upp kvaliteten i verksamheten oavsett om den är privat eller offentlig.
Avslutningsvis gratulerade Ingemar alla gäster som blivit Årets Företagare i sin kommun och belyste deras betydelse som små företagare.


Årets Företagare i Västra Götaland 2016 blev Anders Granhed på Scanfjord Mollösund AB. Scanfjord är sedan många år Sveriges ledande producent av odlade blåmusslor.
När regionchefen Mikael Erlandsson frågade Anders:  "Vad har titeln som Årets Företagare i Västra Götaland betytt?" svarade Anders att det varit en ära att bli tilldelad denna utmärkelsen och man känner sig väldigt stolt över den verksamhet man bedriver och det man presterat.
Som extra bonus kammade Anders även hem priset som Årets Innovativa företagare i den stora finalen som gick i Stockholm den 14 oktober.

 


Lotta Rolandson (med mick) från regionkontoret, presenterade juryn, som med sina erfarenheter och spetskompetens inom olika områden tagit fram förslag på vinnare till Företagarnas regionstyrelse. Från vänster Fredrik Olsson, Karin Hagberg och Margit Alard (ej närvarande Mikael Dugge Engström).
Läs mer om juryn här
Alla i juryn kände sig väldigt hedrade av uppgiften att få utse förslagen till vinnaren och de kände stor glädje i att se företagens stora engagemang och drivkraft i sitt företagande.

Till gästernas fottrummande sprättade landshövdingen kuvertet och läste upp juryns beslut och motivering. Därefter fick Maria Åkerberg ta emot gratulationer, diplom och statyett varpå Företagarnas regionchef Mikael Erlandson ställde frågor till Maria om hennes företagarresa och framtidsplaner.

 

 

Maria Åkerberg kommer att vara Västra Götalands representant i Stockholms Stadshus den 13 oktober, då Årets Företagare i Sverige utses.
Juryns motivering av Årets Företagare i Västra Götaland 2017:

" Årets Företagare är en sann entreprenör som, för drygt två decennier sedan, totalt bytte bransch för att satsa på sitt stora intresse.
Med medmänsklighet och omtanke om vår miljö har hon byggt upp ett starkt företag med mycket god lönsamhet.
Hon har målmedvetet följt sin övertygelse och utvecklar produkter som ligger i framkant, både ur ett tekniskt- och ur ett hållbarhetsperspektiv. Med sin filosofi uppmanar hon till medveten konsumtion och erbjuder helt naturliga produkter med ekologiskt innehåll."


           Ett varmt grattis och ett stort lycka till i finalen från Företagarna i Västra Götaland.

Fler nyheter från Företagarna