För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bättre företagarklimat genom SamSPELET

Publicerad 15 dec 2016
Vi på Företagarna arbetar aktivt med att förbättra företagarklimatet i våra kommuner i Västra Götaland. Ett verktyg som vi har använt oss av i ett flertal kommuner är SamSPELET med företagen. Syftet med spelet är att skapa dialog mellan företagare och kommunens tjänstemän och politiker. Det ska också skapa en bättre förståelse om företagarnas villkor och hur kommunens service fungerar. Under 2016 har vi kört SamSPELET i Färgelanda, Uddevalla, Lilla Edet och på Tjörn.

-          Vår förhoppning är att tjänstemän och politiker, genom att spela SamSPELET, får en bättre förståelse för företagarnas villkor, samtidigt som företagarna får en bättre förståelse för att de beslut som fattas av kommunen. Från Företagarnas sida ser vi, som följt processen med SamSPELET i hela Sverige, att detta är ett effektivt sätt att påverka företagarklimatet, säger Mikael Erlandson, regionchef på Företagarna Västra Götaland.

SamSPELET med företagen är utvecklat av Hallgren & Löwenbergs, i samarbete med Sveriges kommuner och Landsting (SKL). 

Erik

 

 -  Vi får mycket positiv återkoppling efter aktiviteterna av såväl företagare som kommunala tjänstemän och politiker. Det brukar definitivt bli en förbättrad dialog mellan kommunen och företagarna på orten. Vi presenterar en rapport med förbättringsförslag efter speldagen, som kommunerna sedan arbetar aktivt med, säger Erik Hallgren, en av de två grundarna och processledarna av spelet. 

 

Under 2017 har vi i nuläget spelomgångar inplanerade i Alingsås (januari) och i Lysekil (februari). Fler kommuner kan tillkomma under året. Vi har kört SamSPELET i våra kommuner i Västra Götaland sedan 2014, då Orust kommun var först ut. 

 

Fler nyheter från Företagarna