För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vilka villkor gäller vid anställning av nyanlända?

Publicerad 3 maj 2017
En förstudie i frågan om vilka villkor som måste uppfyllas vid anställning av nyanlända har gjorts av Företagarna Örnsköldsvik tillsammans med Örnsköldsviks kommun, Arbetsförmedlingen och Landstinget Västernorrland.

Vilka villkor måste uppfyllas för att små och medelstora företag ska anställa nyanlända som har permanent uppehållstillstånd?

I studien har företagare djupintervjuats - och då med speciellt fokus på små och medelstora företag i Bredbyn, Björna, Bjästa, Husum med omnejd samt centrala Örnsköldsvik.
Resultatet av den förstudie som Företagarna Örnsköldsvik, tillsammans med Örnsköldsviks kommun, Arbetsförmedlingen och Landstinget Västernorrland genomfört, har visat att språk och kompetens samt kunskaper kring svensk arbetsplatskultur är av vikt för den som ska anställas medans tid för handledning är viktig för företagaren. Frågan är en del av tillväxtarbetet i Örnsköldsvik och viktig för Örnsköldsviks framtid.

Läs rapporten här

Ansvariga för studiens genomförande har varit Företagarnas kontorschef Åsa Ringlöv och projektledare Anna-Karin Byström DC Consulting. 

Fler nyheter från Företagarna