För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nominera till Årets företagare i Umeå!

Publicerad 23 maj 2017
Vi behöver er hjälp! Nu är det dags - dags att nominera till Årets företagare i Umeå.
Årets företagare Umeå 2016

Du kan nominera senast fredagen den 9 juni genom att
- maila till foretagarna.umea@foretagarna.se
- smsa/ringa oss på 070-550 73 83 
- lämna meddelande via vår Facebook-sida 

Företagarna delar ut priset för att synliggöra företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Utmärkelsen Årets Företagare har en lång historia, precis som Företagarna. De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige. Företagarna delar även ut Årets Unga Företagare till en framgångsrik företagare under 30 år.

Nationellt har vi ännu inte vunnit Årets företagare men unga goda entreprenörer har vi gott om i regionen! Årets Unga företagare kammade vi hem både 2015 och 2016 där Ida Backlund, Rapunzel var först ut och följde sedan av Christoffer Öberg, Nyåkers pepparkakor.

Årets företagare i Umeå: 

2016 Sara Stenlund, Boporten
2015 Simon Miderfjäll, GF Chansen
2014 Anna Ericsson och Mikael Eriksson, Motorcentralen
2013 Ulrika Dorsch och Pierre Dorsch, UT Transport i Norr
2012 Helen Bergström & Helén Fredriksson, Butik H&H
2011 Sara Sandström Nilsson och Stefan Andersson, Galleri Andersson/Sandström
2010 Johan Thomasson, Bro & Tak Isoleringar
2009 Thomas Olovsson, Sharp Center
2008 Niklas Thiger, Office IT-Partner Umeå
2007  Georg Larsson, Färg & Tapet
2006 Raja Thorén, Thoréngruppen

Umeå kommuns företagarpris och Årets företagare
2005 Komatsu Forest 
2004 CyberPhoto

Årets Företagare ska bl a uppfylla följande kriterier:
• Äga & Driva – Man ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att hen är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

• Ledare & Förebild – Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

• Kreativitet & Innovation – Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

• Lönsamhet & Tillväxt – Med god lönsamhet avses den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

Läs mer på: http://www.foretagarna.se/medlemskap-form…/arets-foretagare/
och http://umeagalan.se/galan_2017/

Fler nyheter från Företagarna