För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Gesäll- och Mästarbrevsutdelning

Publicerad 30 maj 2017
Den 30 maj delades 16 Gesäll- och Mästarbrev ut under en mycket trevlig lunch på Sävargården, till de som under det gångna året  utfört sina godkända yrkesprov.
Gesäll- och Mästarbrevsutdelning på Sävargården i Umeå

Företagarna i Umeå, tillsammans med Umeå kommun, bjuder årligen in dem som tilldelats gesäll- och mästarbrev i Umeåregionen. Företagarna Umeå, representerade av ordförande Angéla Ekman-Nätt och Thomas Nilsson hälsade välkomna och berättade lite om Gesällbrevets historia som har sina rötter så långt tillbaka som 1400-talet, samt betydelsen av det idag. Därefter hälsade Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande, välkomna och delade ut diplom och blommor samt bjöd på en mycket god lunch. 

De traditionella kompetensbevisen inom hantverksområdet är gesäll- och mästarbrev. Gesäll-kompetensen innebär att du har en sådan yrkeskunskap att du kan anställas eller anlitas som uppdragstagare eller egen företagare - en kvalitetsgaranti både för hantverkarens kunder och för de företag som vill anställa. Det är branschen som ställer upp kraven för gesällbrevet och ansvarar för gesällprovet. En mästare har förutom en gedigen yrkeskompetens sex års erfarenhet från yrket och en särskild företagarkompetens.

Ett stort grattis och lycka till säger vi till alla nya Gesäller och Mästare!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna