För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagsbesök - Swedlist AB i Kvarnåsen

Publicerad 4 maj 2017
Entreprenören, inspiratören och innovatören Patrik Lindgren möter vi i hans verksamhet Swedlist AB som ligger i Kvarnåsen där de sedan 2013/14 har sin verksamhet - egentligen där allt började en gång i tiden.
Swedlist AB

Idag har företaget ca 20 anställda och deras kunder finns utspridda runt om i Sverige. Företaget har specialiserat sig på trä och lister. Patrik berättar om sina planer och olika forskningsområden som han är involverad i - allt för att utveckla företaget och affärsidén. "Man måste hela tiden vara aktiv och vilja utveckla för att kunna överleva, det är en del i företagandet!" säger han glatt.

Vi sitter vid konferensbordet och pratar företagsutveckling och halkar in på frågor som inflyttning till kommunen, så att vi får fler som vill jobba på våra företag så vi kan utveckla. Hur tar vi tillvara på kompetensen från de som utrikesfödda som flyttar hit?

Vi kommer också in på samtal kring generationsväxling och Patrik lyser upp då han berättar att hans dotter med sambo återvänt till orten och kommer att arbeta inom verksamheten. Det är en oerhörd kompetens och såklart en glädje som far och morfar men också en möjlighet för Swedlist att utvecklas.

Patrik är en riktig entreprenör och innovatör som brinner för företagandet och - som många företagare - engagerar han sig i samhällsfrågor. Vad vore Sverige utan företagare?

Fler nyheter från Företagarna