För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Orsa lär av Säffle

SÄFFLE: "Jättespännande att få höra om samverkan mellan kommun och näringsliv" Artikeln kommer från Säffle-Tidningen 2017-04-23
En grupp på tolv personer från Orsa kommun besökte Säffle. Foto: Jenni Jansson

Representanter från kommunstyrelsen och näringslivsenheten i Orsa besökte 21 april Säffle för att höra om hur Säffle kommun arbetar med näringslivsfrågor.

Orsa kommun hade hört av sig till Anna Hedberg, regionchef för Företagarna i Värmland, och bett om tips på kommuner med bra näringslivsarbete. Hon tipsade då om Sunne och Säffle.

– Jag tycker Säffle kommun är duktiga på att prata med näringslivet och man har lyft det här med näringslivsråd. Man har även haft motgångar som man har tacklat bra, och man för en dialog om centrumutveckling. De flesta företag jag pratar med gillar Säffle, säger Anna Hedberg.

 

Pia Proper, näringslivschef i Säffle, berättade om kommunens arbete.

Foto Jenni Jansson




Olof Herko jobbar med näringslivsutveckling i Orsa och var nyfiken på att höra om Säffle kommuns arbete.

– Det är jättespännande att få höra om samverkan mellan kommun och näringsliv, hur man gör saker tillsammans. Men också om hur man jobbar inom kommunen med andra förvaltningar.

Mikael Thalin, kommunalråd i Orsa, säger att studiebesöket i Säffle är en del av kommunens ambition att fokusera mer på näringslivsfrågor och tillväxt.

– Vi har identifierat vad vi behöver jobba med och det är bland annat kontakten med företagen. Där vill vi förbättra oss ytterligare.

”En bekräftelse”

Studiebesöket började med en föreläsning på Forskningen där Pia Proper, näringslivschef, Ingemar Rosén, kommunchef, och Johan Österman, informatör, berättade om kommunens arbete. Bland annat lyfte man fram satsningen på de filmer om Säffle som kommunen har lagt ut på sociala medier, som är en del av arbetet med att skapa en stolthet och stärka Säffle som varumärke. Man berättade också om hur man stöttar företag på olika sätt, bland annat genom rådgivning och nätverkande.

– Det är förstås himla roligt när någon vill komma och se vad vi har gjort, det är en bekräftelse, säger Pia Proper.

Dagen avslutades med företagsbesök, bland annat på LP:s biodling i Kila.

Jenni Jansson
Reporter Säffle-Tidningen 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.