För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De blev Årets gesäll i Syd 2017

Publicerad 8 maj 2017
Jessica Lundberg och Mariana Nilsson blev Årets gesäll i Syd 2017.
Årets Gesäller i Företagarnas region Syd belönas

På Företagarna Region Syds bolagsstämma den 5 maj utsågs Jessica Lundberg och Mariana Nilsson från Kristianstad till Årets Gesäll i Syd 2017, stipendiet på 15 000 kronor, blommor och diplom överlämnades av Företagarnas representant Rolf Östinge. Ett trettiotal företagare från Blekinge och Skåne närvarade på ceremonin i Kristianstad.

Jessica och Mariana har utbildat sig i bagar- och konditoryrket på Yrkeshögskolan Kristianstad med toppbetyg. Gesällprovet bestod dels av ett teoretiskt prov och ett praktiskt tvådagarsprov där man från grunden gjorde diverse bröd, matbullar, vetebröd, wiener, kondisbitar, tårtor med mera. Jessica gjorde en chokladskulptur som tog flera veckor att göra och Mariana gjorde en krokan i specialarbete.

Fem år efter erhållet gesällbrev kan man sedan gå vidare och bli mästare i yrket. Redan idag arbetar Jessica och Mariana som konditorer och nästa mål är att tävla i Årets konditor. Det finns planer på att starta eget, men först vill de bägge ha mer yrkeserfarenhet.

– Det känns fantastiskt kul att erhålla gesällbrev och dessutom bli Årets Gesäll i Syd. Det var ett mål redan från början att ta gesällbrev och ett delmål i karriären, berättar Mariana Nilsson.

Kontakta Företagarna i region Syd och våra lokalföreningar här

Fler nyheter från Företagarna