För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Guldjubelgala 2024

Publicerad 29 apr 2024
Guld och jubel delades ut under årets festligheter där bland annat Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Kristianstad koras!
Årets Företagare i Kristianstad!

Årets Företagare har gamla anor.  Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet. Först utses en vinnare i kommunen, kommunvinnarna samlas sen i en regionsfinal och alla regionala vinnarna går sen vidare till den stora finalen Årets Företagare Sverige.

Årets Företagare och Årets Unga Företagare delas ut årligen av organisationen Företagarna. Det är en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare. 

Årets Unga Företagare i Kristianstad

"Företaget startade när marknaden var som tuffast men har lyckats skapa ett varumärke som tydligt har visat att man är här för att stanna. Med en tydlig vision har man inte bara byggt ett varumärke utan också skapat en företagskultur som inspirerar och motiverar.

Företaget har en engagerad arbetsmiljö där medarbetare uppmärksammas nationellt och ett team som arbetar tillsammans.

Med stor passion för branschen har man alltid velat sätta Kristianstad på kartan och arbeta lokalt. Man har inte bara drivit affärsframgång, utan har också blivit förebilder för kommande generation. Med sitt stora driv och ödmjukhet har han visat att ingenting är omöjligt."

Årets Unga Företagare 2024 är

Burim Rama, Rama fastighetsförmedling AB

Årets_unga_företagare.jpgFoto: Klevland #guldjubel2024

Årets Företagare i Kristianstad

"Kvalitet i alla lägen, trygghet för kunden, hög kompetens och personlig service är självklarheter Årets företag har i 50 år arbetat med elektrifiering och hållbar utveckling för en levande landsbygd!

Med installationer av förnybar kraft i form av solceller, och energieffektivisering med värmepumpar och fastighetsreglering bidrar man till en förbättrad miljö med minskat fossilberoende.

Företaget har rest sig trots motgångar, skapat en stark tillväxt och blivit en viktig och modern arbetsgivare i sin basort, med inriktning på både bygg, VVS och elinstallationer. Kunder och medarbetare till företaget hittar vi runt om i Skåne."

Årets Företagare 2024 är

Maria Gerdes och Fredrik Nilsson, Eltjänster Degeberga-Vittskövle AB

Årets_företagare.jpg
Foto: Klevland #guldjubel2024

 

Kriterier

Årets Företagare delas ut till en företagare som under året har utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt företagande och sin person fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.

Årets Företagare lyfter fram personen bakom företaget.

Med utmärkelsen Årets Företagare vill vi synliggöra de företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar hårt för att utveckla idéer och att göra allt bättre affärer. Duktiga företagare bidrar genom sitt arbete till samhällets utveckling.

Årets Företagare är ett samarbete mellan Företagarna och landets kommuner. Samarbetet har av naturliga skäl vuxit sig allt starkare genom åren, eftersom ett gott företagande är grunden till utveckling av samhället.

Årets Unga Företagare följer samma kriterier men företagaren får inte vara äldre än 35 år.

Kriterier

Äga & Driva – Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Ledare & Förebild – Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

Kreativitet & Innovation – Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Lönsamhet & Tillväxt – Ha uthålligt god lönsamhet. Med god lönsamhet avses att hen har långsiktigt stabil tillväxt och/eller har återinvesterat i bolaget för fortsatt tillväxt.

Fler nyheter från Företagarna