För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Burlöv syns över hela landet

Publicerad 23 maj 2022
Plats på scen Jan Niskala, Microbus, Rolf Östinge, Företagarna Öresund, Amelie Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Löfqvist, kommundirektör och Carola Netterlid, konferencier.

Jan Niskala blev egenföretagare redan under gymnasietiden och har aldrig varit
anställd. Han beskriver sin väg som “ganska självklar” och säger att han fastnade snabbt. Den valda banan har bevisligen inneburit framgång. Företaget Microbus förser hela Sverige med elektroniska skyltar.

Dessa tillverkas i Burlöv och säljs sedan till storkunder, skyltarna finns exempelvis vid vägar, i arenor så som Globen och Malmö arena.
– Vi har många kommunala kunder. Att bolaget har blivit så stort är för att vi är bäst.

Vi var dessutom tidiga i branschen och det gav ett försprång. Tekniken går framåt hela tiden, det gillar jag, säger Jan Niskala. Det vinnande konceptet i den nischade branschen med enbart en handfull konkurrenter är enligt företagaren själv att de satsar på kvalité och inte på att pressa priserna.

Bolaget består av 18 teknikkunniga medarbetare.
– Dessutom har vi bra personalpolitik och är duktiga på om att ta hand om vår personal, säger vd:n.

Vad i ditt företagande är du extra stolt över?

– Att vi tog oss i genom pandemin utan att tappa någon försäljning, säger Jan Niskala. Jan säger att en av hans främsta egenskaper som företagare är att han har en god social förmåga och kan förstå människor. Något som han tycker är viktigt särskilt när ett bolag växer. Och just att växa är en viktig del för Jan Niskala.

Framtidsvisionen är tydlig, han vill mer än dubbla omsättningen inom fem år – från 40 till 100 miljoner. Dessutom vill han att personalstyrkan ska ha vuxit till uppemot 50 personer.

Vilka råd vill du ge till andra företagare?

– Våga satsa och tro på din idé. Samla bra folk runt dig och släpp taget för att växa, du kan inte ha full kontroll hel tiden, säger han. Vidare vill han ge en eloge till sin hemkommun och säger att det är tacksamt att bedriva företag där. Detta då Burlövs kommun är duktiga på att driva frågor om näringsliv.

Motivering

Årets Företagare i Burlöv 2021 är Jan Niskala med företaget Microbus Electronic Service AB.

Företaget bildades 1983 och är en komplett leverantör av digitala skyltar med långsiktiga kundrelationer och duktiga medarbetare som är välutbildade och trivs i sitt arbete.

Allt för kunders bästa.

Vi finner att Jan Niskala är en värdig mottagare av utmärkelsen Årets Företagare i Burlöv 2021.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna