För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Djurparker behöver stöd nu

Publicerad 16 maj 2020
Det behövs ett riktat stöd för att djurparkerna ska ta sig igenom coronakrisen och ut på andra sidan, skriver Företagarna och Svenska djurparksföreningen i Aftonbladet.

För djurparker och akvarier är stödet för korttidsarbete (korttidspermittering) inget alternativ under coronakrisen. Djuren måste ha tillsyn 365 dagar om året, oavsett om det finns besökare eller inte. Det går inte heller att säga upp djurvårdare, zoologer, djursjukvårdare eller veterinärer. Ansvaret för djurens välmående och bevarandeprogram kan inte pausas, skriver Jens Larsson, ordförande för Svenska djurparksföreningen tillsammans med Företagarnas vd Günther Mårder i Aftonbladet.

Debattartikeln efterlyser insatser omgående för att hjälpa djurparkerna och akvarierna.

  • Förlängt omsättningsstöd över sommaren om krisen och statens restriktioner fortsätter.
  • Inkludera personalkostnader för personal som arbetar med kritiska funktioner på djurparkerna i omsättningsstödet för att djurens välfärd och bevarandeprogram inte äventyras.

Läs debattartikeln Svenska djurparker måste räddas i Aftonbladet. 

Fler nyheter från Företagarna