För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"Regeringen drar undan mattan för mig."

Publicerad 31 maj 2017
Att välja livet som entreprenör är förenat med stora risker. Vi skulle vilja växa och anställa fler. Men med försämringen av 3:12-reglerna försämras förutsättningarna till expansion, skriver Lars Hargö, VD och delägare i Performance of Sweden Group AB.
Lars Hargö

Jag heter Lars Hargö och är VD och delägare i Performance of Sweden Group AB. Vi är fyra delägare som sedan många år driver verksamhet inriktat på projektutveckling och konsultverksamhet inom energieffektivisering och förnybar energi.

En stor del av omsättningen härrör från internationella uppdrag och i synnerhet verksamheten inom projektutveckling är mycket riskutsatt. Vår ambition är att under de närmaste åren expandera med ytterligare anställda vilket även det innebär en risk.  Med förslagen till ändringar av 3:12 reglerna minskar vår uppsida, vilket sammantaget med riskerna i verksamheten påverkar våra förutsättningar till en sådan expansion negativt.

Att välja livet som entreprenör före en trygg anställning är förenat med mycket stora ekonomiska risker. Vi behöver fler företag, glöm inte bort att 4 av 5 jobb skapas i små och medelstora företag. Den som tar en risk måste också premieras om det går bra. Att försämra möjligheterna till utdelning känns som att regeringen drar undan mattan för mig och mitt företag.

Skriver medlemmen och entreprenören Lars Hargö. VD, Performance of Sweden Group AB

Företagarna arbetar mot försämrade 3:12-regler. Läs mer!

Följ kampen mot 3:12-förslaget på Facebook

Taggar
Fler nyheter från Företagarna