För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

86 procent av småföretagen tycker att hållbarhetsarbete är viktigt

Publicerad 6 jul 2017
Idag medverkade Företagarnas samhällspolitiska chef Patrik Nilsson i en paneldebatt anordnad av Naturvårdsverket under temat ”Miljöarbete tillsammans – dåtid, nutid och framtid”, tillsammans med bland annat Åsa Odell, vice ordförande, LRF
Från paneldebatten Miljöarbete tillsammans - dåtid, nutid och framtid.

Under seminariet diskuterades miljöarbetets utveckling och koppling tillsamhällsutveckling ur flera perspektiv. Patrik Nilsson lyfte i sammanhanget företagens roll i omställningen och hur företagare historiskt sett ställt sig till hållbarhet.

-          Det är mycket som hänt bland småföretag under de senaste åren. Vi ser det inte minst i våra egna undersökningar där hela 86 procent tycker det är viktigt med ett hållbarhetsarbete. Det är samtidigt något som ökar, och där tror jag att småföretagen är bättre än storföretagen att driva på utvecklingen.

På frågan om vad den största framgången för miljöarbetet de senaste femtio åren varit lyfte Patrik Nilsson den breda medvetenheten, men la samtidigt till en brasklapp av oro kring den ökade faktaresistensen.

-          Den stora medvetenheten bland både företag och privatpersoner är en stor framgång, nu mera vet de flesta att vi står inför en utmaning som rör oss alla, och som vi behöver ta gemensamt ansvar för. Samtidigt är jag rädd för det bakslag som mycket av den populism och faktaresistensen vi ser växa för med sig. Vi alla måste informera, kommunicera och ha tilltro till vetenskapen och de lösningar som finns där.

I panelen deltog även:

  • Björn Sundin, kommunalråd, Programnämnd Samhällsbyggnad, Örebro kommun, (S)
  • Åsa Odell, vice ordförande, LRF
  • Gunilla Glasare, chef för avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad, Sveriges kommuner och landsting, SKL
Taggar
Fler nyheter från Företagarna