För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ökända Bolagsupplysningen lägger in högre växel

Publicerad 10 feb 2017
I dagarna kommer Postnord att distribuera en ny omgång av utskick från Bolagsupplysningen till ett 100 000-tals svenska företag. Många mottagare tror att det är ett utskick av en myndighet eller liknande såsom Bolagsverket och att det endast är en kontroll/uppdatering av era företagsuppgifter.

Men var uppmärksam, deras utskick är inte harmlösa – tvärtom. Om du läser det finstilta förbinder du ditt företag att betala en avgift, alltsomoftast på en tvåårsperiod motsvarande omkring 5000 kronor per år och totalt 10 000 kronor. Var med andra ord extra uppmärksamma närmaste tiden, informera dina anställda om vad som komma skall och ha en tydlig struktur hur ni skall hantera inkommande post och fakturor om ni inte redan har det. Med andra ord, gör så många förebyggande rutiner internt så du inte likt många av våra medlemmar misstar det för något annat, så onödigt och tråkigt.

Om du mot förmodan skrivit på och därmed får en faktura bestrid och uppge att du blivit vilseledd eller att det inte föreligger ett avtal då det aldrig funnits någon s.k. partsavsikt att ingå ett avtal. Dessutom kan hävdas att värdet av marknadsföringen som deras tjänst leder till har ett begränsat värde med tanke på hur kunder söker på internet.

Fler nyheter från Företagarna