För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Dags att kompromissa om skadliga skatter

Publicerad 18 aug 2017
Regeringen borde inse att nya skatter som slår mot företagande inte är värt att riskera en regeringskris för.

I dag skriver Dagens Industri att finansminister Magdalena Andersson (S) inte har bestämt sig hur hon ska agera inför hotet om misstroende riktat mot flera statsråd från allianspartierna, om regeringen går vidare med tre omstridda skatteförslag.

Det är skärpningarna av entreprenörsskatten (3:12-reglerna), höjd marginalskatt och flygskatten som striden gäller. Skatterna slår mot företagande, risktagande och försvårar för företagare och andra att bo och verka i hela landet.

Som Företagarnas vd Günther Mårder konstaterar i DI-artikeln är hotet från alliansen skarpt. Om partierna backar står de inför en svekdebatt. Därför är det viktigt att regeringen tar sitt förnuft tillfånga och sträcker ut en hand till alliansen. En kompromiss är mycket bättre än en regeringskris. Dessutom behöver Sverige bättre företagarklimat, inte skatter som gör det dyrare och krångligare att vara företagare.

Men det börjar bli ont om tid.

Läs hela artikeln i DI här.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna