För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Funderar du på att starta eget?

Publicerad 15 aug 2017
Att starta eget ska vara lustfyllt! Men många frågor kan behöva besvaras. Har du bestämt bolagsform? Ska du anställa? Företagarna har sammanfattat de vanligaste frågorna & svaren kring att starta eget!

Att starta eget företag är egentligen inte så svårt men det finns en del viktiga formaliteter som man bör känna till. Ju mer förberedd du är desto roligare blir det sen!

Företagarnas bästa tips på läsvärda artiklar för dig som ska starta eget!

  • Vad är din affärsidé? Berätta om idén för andra du litar på och få input.
  • Vilka är dina kunder? Du behöver fundera ut och sätta en målgrupp.
  • Undersök marknaden. Finns det företag som redan gör det du gör, och hur kan du i så fall göra det bättre och konkurrera med dem? Guide till att starta eget!

Starta eget på hemmaplan?

  • Trots att det var guldläge för snickare på den norska arbetsmarknaden kan det finnas fördelar med att starta eget på hemmaplan. Så resonerade Martin Melin när han tillsammans med kollegan Lars-Olof Svensson drog i gång företaget Dalbohus. Martin Melins tre bästa tips!

Vad är en affärsidé?

  • Enkelt uttryckt är det helt enkelt en beskrivning på hur företaget ska gå runt. Från vem ska företaget få in pengar och på vilket sätt ska det ske? Hur kommer man på en affärsidé? Många vill gärna komma på en helt unik affärsidé. Hittar man en sådan som visar sig fungera är det förstås en lyckoträff. Läs mer om "vad är en affärsidé"


Bolagsform- enskild firma eller aktiebolag?

  • Den enskilda firman är perfekt för en trevande start. Men när det blir snurr på verksamheten kan det finnas många fördelar med aktiebolag. Det är lättare och billigare att dra i gång en firma. Men med ett aktiebolag blir riskerna mindre. Det betyder att det ofta är en fördel att starta med enskild firma. Läs mer om enskild firma och aktiebolag som bolagsform.


Poddacastavsnitt med fokus på uppstart-

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna