För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fler partier borde göra som M – lyssna på företagare

Publicerad 17 aug 2017
Moderaterna lyfter frågan om att det är företagare som skapar jobben. Fler partier borde göra samma sak, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

Fyra av fem nya jobb skapas i Sveriges alla små och medelstora företag. Men det sker inte automatiskt. Företagare anställer när det går bra för deras företag och de ser positivt på möjligheterna att växa ännu mer. Men företagarpolitiken lämnar en del i övrigt att önska. Därför är det bra att Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra tillsammans med ordföranden i partiets Företagarråd, Jörgen Warborn, lyfter företagarnas betydelse i en debattartikel i Dagens Industri.

 – Företagare kan med rätt förutsättningar åstadkomma mycket. Moderaternas företagarråd är bra exempel på hur politiker kan sätta sig in i jobbskaparnas förutsättningar, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

Det är lätt för politiker att tala väl om företag och att det är bra när de skapar jobb. Det är svårare att ha en företagarpolitik som ger företagarna rätt förutsättningar.

– Alla partier borde arbeta systematiskt med att lyssna på vad företagare behöver för att Sverige ska kunna ha Europas bästa företagarklimat. Det går även att göra mycket på det lokala planet om viljan finns, säger Günther Mårder.

Läs Moderaternas debattartikel i Dagens Industri här.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna