För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna med när innovativa matentreprenörer ska hyllas

Publicerad 29 mar 2016
Den 30 mars startar Local EAT Award. Företagarna är ny partner i tävlingen som hyllar Skandinaviens mest innovativa entreprenörer inom mat, hälsa och hållbarhet.
Eva Cooper

Local EAT Award handlar om att hitta Skandinaviens mest innovativa entreprenörer inom mat, hälsa och hållbarhet och har på kort tid etablerat sig som en viktig tävling för lokala eldsjälar som strävar efter att ta nästa steg i utvecklingen av verksamheten.

Tävlingen ordnas av Nordic Choice Hotel och äger rum för tredje året i rad, men 2016 blir premiärår för Företagarna som medarrangör.

- För oss är det extra spännande att lyfta fram innovativa företag som arbetar med hållbarhet. Hållbart företagande handlar om såväl ekonomisk, miljömässig som social hållbarhet. Och samtidigt som hållbarhetsarbete bidrar till ett bättre samhälle, uppger många företagare att deras arbete ger klirr i kassan. Eller motsatt – att inte vara hållbarhetsmedveten kan göra företagen till en förlorare, , säger Eva Cooper som arbetar med tävlingen från Företagarnas sida, samt är chef för Företagarna i region Gävleborg.

Företagarna, som representerar 70 000 företagare med 2600 förtroendevalda, kommer att vara viktiga i att öka bredden bland de som väljer att delta i tävlingen samt bidra med sitt stora kunnande kring innovations- och företagarfrågor.

- Vi är väldigt laddade att få vara med i arbetet med Local EAT Award tillsammans med Nordic Choice Hotels, som själva är ett inspirerande föredöme när det kommer till hållbarhet, säger Eva Cooper.

Cathrine Dehli, hållbarhetschef Nordic Choice Hotels, är glad över Företagarnas engagemang.

- Vi är oerhört glada över att få med Företagarna i arbetet med Local EAT Award. Vi är imponerade över deras engagemang i CSR-frågor och när vi inledde samtal med dem om ett samarbete så kände vi direkt att det sa klick. De kompletterar oss på ett bra sätt och är precis som vi hungriga på det nya och ständigt sugna på att prova nya saker. 

{Faktaruta}

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna