För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vad måste vi göra för att nå miljömålen?

Publicerad 22 okt 2015
Sveriges nationella miljömål är i fokus under torsdagens panelsamtal hos regeringskansliet. Företagarnas vd Günther Mårder deltar för att ge synpunkter ur ett företagarperspektiv. Du kan följa seminariet live!
Debatt om miljö Günther Mårder

Regeringen har gett Naturvårdsverket i uppdrag att göra en fördjupad utvärdering av möjligheterna att nå generationsmålet och miljökvalitetsmålen.

I dag 22 oktober lämnas rapporten till regeringen och i samband med det hålls en paneldebatt där rapporten diskuteras ur olika perspektiv. Fokus ligger på tre områden: Hållbart näringsliv, Hållbar stadsutveckling och Hållbar konsumtion. 

Hållbart företagande är en viktig nyckel inför framtiden och Företagarnas vd Günther Mårder är en av de inbjudna till panelen. Deltar gör också Lena Sommestad, landshövding i Hallands län, Karin Thomasson, vice ordförande i SKL, Mikael Karlsson, ordförande i European Environmental Bureau.

Klimat- och miljöminister Åsa Romson inleder tillsammans med Naturvårdsverkets generaldirektör Björn Risinger.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna