För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Innovationscheckar till Norr- och Västerbottens småföretag

Publicerad 25 maj 2016
VINNOVA har gett Almi Företagspartner Nord AB i uppdrag att under 2015-2017 distribuera innovationscheckar på max 100.000 kr till små- och medelstora företag i Norr- och Västerbotten.
Innovationscheckar till Norrbotten

Checken får användas till innovationsprojekt i tidiga utvecklingsfaser, eller utarbetande av affärsstrategi för hantering av företagets immateriella tillgångar - se de två bifogade mallarna. Almi och VINNOVA vill genom detta projekt stimulera utvecklingen av innovationer i små och medelstora företag och samtidigt bidra till att innovationsförmågan hos dessa företag förbättras.
Projektet skall ge företag, som har en vilja och förmåga att växa, en snabb och effektiv tillgång till medel som kan hjälpa dem att med hjälp av extern kunskap och teknik förbättra deras konkurrenskraft.

Projektet ska även främja samverkan mellan företagen, universitet och högskolor, forskningsinstitut, inkubatorer, andra aktörer i innovationssystemet och privata konsulter, både nationellt och regionalt.

Vem kan söka?

- Företaget ska ha minst tre anställda.
- Företaget ska ha bedrivit verksamhet i minst 1 år (första årets bokslut ska finnas).
- Försäljningsintäkter måste finnas med en nettoomsättning på minst 1,5 MSEK
- Försäljningsintäkter måste finnas.
- Företaget ska ha tillväxtpotential.
- Företagen ska de senaste 5 åren inte erhållit mer än 50 000 kr från VINNOVA
- Almi kommer att ta kreditupplysning på sökande företag före beviljande av innovationscheck.

Belopp: 100.000 kr/check

 

För vad kan man söka?

Innovationschecken ska användas till köp av externa tjänster hos institut, universitet, högskolor eller annan kunskapsleverantör. Den externa kunskapen ska vara specialistkompetens och bidra till att ett innovationsprojekt startas eller får bättre fart. Det kan handla om nya affärsmodeller, nya organisatoriska lösning, partnerskap, produkter, tjänster, processer etc. Checken får inte användas till att finansiera den egna verksamheten, inköp av material, marknadsföring eller säljaktiviteter.

Checken kan även användas till köp av konsulter med kompetens att ge affärsstrategisk rådgivning om hantering av immateriella tillgångar. Checken ska inte användas till kostnader för att söka patent eller andra immaterialrätter, eller till intrångskostnader.

Almi Företagspartner Nord ska nu fördela dessa checkar till innovativa och spännande projekt som bedrivs av de mindre bolagen, se kriterierna här ovan! Fördelning av checkarna kommer att ske löpande och vi välkomnar därför era ansökningar från och med nu. Resultat meddelas efter fördelningstillfällena. Välkommen in med ansökan!

 

För mer information om checkarna kontakta någon av följande personer:
Agneta Löf, 0920-379 29 | agneta.lof@almi.se
Martin Bröms 0920-379 06 | martin.broms@almi.se
Ingrid Westman 070-526 32 41 | ingrid.westman@almi.se

 

Almi Företagspartner

Taggar
Fler nyheter från Företagarna