För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där, Camilla Clarin hudterapeut på SPA Halmstad!

Publicerad 28 mar 2024
Camilla Clarin, är en av deltagarna på gesäll och mästarbrevs middagen som anordnades i Svarta Örnshuset här i Halmstad för bara någon vecka sedan. Efter mycket hårt och välarbetat arbete var hon på plats för att få sitt gesällbrev.

Med en bakgrund inom rese- och flygbranschen blev det till slut det Camilla alltid drömt om att göra, hudterapeut. För 14 år sedan fick hon äntligen tillfälle att utbilda sig till det hon länge tänkt att hon ville bli, dock kanske inte på den vägen de flesta andra gör det. Hon bodde nämligen i Qatar under tiden hon utbildade sig till hudterapeut. Utbildningen gjorde hon på en internationell skola där hon sedan efter examen fick ett diplom som heter Cidesco, detta diplom är ett bevis på att man får jobba i utlandet, i Camillas fall blev det hemma i Sverige.

image0.jpeg

För att ta sitt gesällbrev ansöker man om det genom Sveriges hudterapeutförbund. Man behöver ha arbetat ett visst antal timmar, för att ta sitt gesällbrev. Detta är något Camilla egentligen hade kunnat göra för några år sedan, men det var först nu hon kände att det fanns tillfälle och att det blev av.

Ett gesällbrev inom hudterapeut yrket betyder mycket,
  -Man har ju en yrkesstolthet och det är ju ett hantverksyrke man utövar. Det betyder mycket att få en bekräftelse på att man gör ett bra jobb.

Camilla trivs jättebra med sitt arbete och tar emot både nya kunder, men har också stamkunder som kommit till henne i snart 13 år. Hon erbjuder alla möjliga behandlingar, allt från vanliga klassiska ansiktsbehandlingar till laserbehandlingar, hårborttagning, hudföryngring mm.

Nu när Camilla fått sitt gesällbrev tänker hon att det ska hänga i salongen, det är ett bevis på att det hon gör är rätt och bra.
  - Det kan ju vara att man sätter upp sitt diplom i salongen. Folk är och ska vara väldigt noga med att välja en hudterapeut idag som är godkända genom SHR, är man inte det kan man inte heller gå den här vägen med vare sig Cidesco, gesäll eller mästarbrev. Det blir en trygghet för kunden att se att man har ett gesällbrev, då vet de att man är en registrerad och godkänd hudterapeut.

I framtiden kommer vi att fortsätta se Camilla på SPA Halmstad, men efter sitt gesällbrev blev hon också lite sugen på att sträva efter mästarbrev, men det får tiden utvisa när det blir av.

 

Bli medlem i Företagarna!

 

image2.jpeg

Taggar
Fler nyheter från Företagarna