För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Prisregn när företagare hyllades i Säter

Publicerad 18 mar 2024
Flera lyckliga Sätervinnare fick under lördagen ta emot prestigefulla näringslivspriser.
Alla kvällens vinnare. Fotograf: Lars Matti.

På lördagskvällen firades företagsamheten i Säters kommun och företagare prisades i fem kategorier. Företagarfesten gick av stapeln på Skedvi bröd som var fylld till brädden med företagare som hade samlats för att fira vinnarna. 

Årets Företagare i Säter 2023 - Fredrik, Rickard & Elin Janpers, Leif Johansson, Janpers Lantbruk

Priset Årets Företagare gick till Fredrik, Rickard & Elin Janpers, Leif Johansson, Janpers Lantbruk. De kommer gå vidare till organisationen Företagarnas regionfinal. Om allt går vägen kan de ta sig även till den nationella finalen. 

- Det känns jätteroligt och som en bekräftelse på att vi gjort något rätt, säger en glad Fredrik.

- Det är alltid roligt när lantbruksbranschen hamnar i ljuset, fyller Rickard i. 

Motiveringen löd: ”Årets Företagare i Säters kommun har framtidstro trots att man agerar på en marknad som synnerligen påverkas av faktorer man själv inte styr över. Här finns ett driv, en företagsamhet och vilja till utveckling där man kreativt tar vara på de möjligheter som står till buds. Ett gott ledarskap på en tuff arbetsplats med variation, ingen dag är den andra lik. Och man tänker lokalt med en önskan att fler skulle göra det. Ett stabilt och långsiktigt ägande genom generationer borgar för att man även framledes kan vara en del av Sveriges viktiga försörjning grad. Vi trivs ju bäst i öppna landskap… Årets Företagare i Säters kommun 2023 är Fredrik, Rickard, Elin och Leif, Janpers Lantbruk AB”.

Årets Företagare: Fredrik och Rickard Janpers, Janpers Lantbruk. Fotograf: Lars Matti.

Årets Unga Företagare Säter 2023 - Dennis Åkesson, Åkessons bygg och montage

Årets Unga Företagare gick till Dennis Åkesson, Åkessons bygg och montage, som också han kan ta sig vidare ända till den nationella finalen.

-Det här känns som en revansch, att äntligen få vinna efter flera nomineringar både förra året och på Stjärngalan. Det är fint att få representera företaget, säger Dennis. 

Motiveringen löd: ”Årets Unga Företagare hade siktet klart för sig från början. Karriärvalet, byggt på intresse, omgivning och fallenhet, gjordes redan i koltåldern. Yrkesskicklig och återkommande anlitad av kunder har vår företagare byggt upp sin verksamhet. Genom en lösningsorienterad inställning och gott renommé lyckats klara även tuffare tider, och här tar man gärna in yngre förmågor under sina vingar. Nominerad i år igen och dessutom i två klasser! Årets Unga Företagare i Säters kommun 2023 är Dennis Åkesson, Åkessons bygg och montage”.

Årets Unga Företagare: Dennis Åkesson, Åkessons bygg och montage. Fotograf: Lars Matti.

Årets Nyföretagare 2023 - Charlie Höglund och Johan Widén, Trailbyggarna i Dalarna

De lokalt instiftade priserna gick till: 

Årets Nyföretagare blev Charlie Höglund och Johan Widén på Trailbyggarna i Dalarna med motiveringen: ”Årets Nyföretagare har snabbt etablerat sig på marknaden och har kunder från norr till söder. Med genomtänkt produkt och tjänst baserad på erfarenhet, kännedom och praktiskt kunnande har företaget på kort tid gjort sig ett namn i en nischad bransch. Här erbjuds kunden ett helhetskoncept. Företagets resa, där varje steg är en möjlighet att utforska nya territorier och övervinna utmaningar med kreativitet och mod, liknar mest en välbyggd trail. Årets Nyföretagare är Johan Widén och Charlie Höglund, Trailbyggarna i Dalarna AB”.

-Det är så överraskande att få vinna utmärkelsen, det hade vi inte väntat oss. Vi har deltagit i en hockeyturnering hela dagen och då blev det stolpe ut mest men ikväll blev det stolpe in så det känns jättekul, säger Charlie och Johan. 

Årets Nyföretagare: Charlie Höglund och Johan Widén på Trailbyggarna i Dalarna. Fotograf: Lars Matti. 

Årets Värdskap 2023 -  Gunilla och Lotta Bergstrand, Bergstrand Cigars

Årets Värdskap vann Gunilla och Lotta Bergstrand, Bergstrand Cigars, med motiveringen:
”Hos Årets Värdskap finns ett tydligt kundfokus med flexibilitet och tillgänglighet anpassat till målgruppen, hit kommer kunder från när och många från fjärran. Värdskapet är genuint och personligt, man gillar mötet med kunden. Här finns inget 9-5, arbetet är krävande och bygger på kunskap, stolthet och intresse för de tjänster och produkter man erbjuder. Omgärdade av flera lagar och regler än många andra navigerar Årets Värdskap ändå ständigt framåt, som man säger i branschen – det rullar på… Årets Värdskap 2023 i Säters kommun tilldelas Gunilla och Lotta Bergstrand, Bergstrand Cigars AB”:

-Det är en jättestor glädje och tacksamhet att ta emot priset. En härlig kväll dessutom. Vi är jätteglada säger, Gunilla och Lotta Bergstrand. 

Årets Värdskap: Gunilla och Lotta Bergstrand, Bergstrand Cigars AB. Fotograf: Lars Matti.

Årets Säterambassadör 2023 - Gustafs Scandinavia

Priset Årets Säterambassadör gick till Gustafs Scandinavia med motiveringen:
”Sedan länge och djupt rotade i betes- och skogslandskapet i vår bygd bedriver Årets Säterambassadör sin produktion. Med kunskap har man byggt ett starkt kännetecken av kreativitet och kvalité som når långt utanför Säter och Sveriges gränser. Du, som jag, har någon gång sett eller lutat oss mot det som gjort Årets Säterambassadör världsledande i sitt gebit. Redan vinnare uppmärksammade för ett gediget arbete med sin identitet är vi tvåa på bollen, men, vi hade bestämt oss redan i december! Årets Säterambassadör 2023 i Säters kommun är Gustafs Scandinavia AB”.

-Jag är väldigt glad att få ta emot det här priset för Gustafs Scandinavia, säger Pär-Erik Kihl, Gustafs Scandinavia.

Årets Säterambassadör: Pär-Erik Kihl på Gustafs Scandinavia. Fotograf: Lars Matti.

Företagarfesten arrangerades av föreningen Företagarna Säter i samarbete med Sparbanken Bergslagen och Säters kommun.

- Det är så roligt att få vara med och fixa den här festen och att bjuda småföretagarna på nåt extra, sen att vi är ett så skönt gäng i styrelsen gör att vi har kul när redan när planerar. Och att företagarfesten dessutom hålls i samhället där jag är uppxuxen känns extra mysigt! Som att komma hem liksom, säger Företagarnas ordförande Anna-Maria Nordström.

Läs mer om kriterierna för priserna och de engagerade jurygrupperna här!

Företagarfest på Skedvi Bröd. Fotograf: Josefin Enström. 

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets Företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 21 oktober i Stockholm.  

Fler nyheter från Företagarna