För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tvingas tacka nej till ordrar

Publicerad 7 sep 2017
Årets Småföretagarbarometer har presenterats. Där framkommer att det främsta hindret för tillväxt hos småföretagen i Dalarna är brist på arbetskraft.

I Småföretagarbarometern framgår det att konjukturen för Dalarnas småföretagare är positiv och ligger strax över riksgenomsnittet. Dock är inte allt positivt - ett stort hinder för många företagare när det gäller tillväxt är bristen på kompetens arbetskraft. Det uppger en fjärdedel av länets småföretagare.

– Svårigheten med att hitta lämplig arbetskraft är tydligt det främsta tillväxthindret för småföretagen i Dalarna. Utbildningssystemets utformning behöver bli mer dynamiskt och lyhört för småföretagens efterfrågan. Sedan måste matchningen på arbetsmarknaden förbättras. Att en stor del av företagen tvingas tacka nej till ordrar på grund av att de inte hinner med eller hittar arbetskraft i tider av stor arbetslöshet är inte annat än ett underbetyg till de ansvariga för villkoren på arbetsmarknaden, säger Sohrab Fadai, regionchefför Företagarna i Dalarna, i ett pressmeddelande.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna