För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Belönade under Gagnefsgalan

Publicerad 14 mar 2017
Per Hellestig, Dala Bygg & Betongteknik AB, prisades som Årets företagare och Stina-Kari Axelsson och Veli-Matti Heikkinen tilldelades hederspris för flera decenniers arbete som utvecklat Gagnef.

Företagarna Gagnef genomförde under helgen - med stöd av kommunen - en stor och bred gala för att uppmärksamma personer som gjort och gör mycket för Gagnef. Över 150 personer samlades till en festkväll i IOGT-lokalen i Björbo.

Årets företagare i Gagnef blev Per Hellestig, Dala Bygg & Betongteknik AB.
- Genom sitt kunnande och sitt goda renommé har företaget, i konkurrens med de stora "drakarna", lyckats i en bransch där det krävs erfarenhet och kunskap för att nå framgång. Företaget har på kort tid haft en kraftig expansion, både personellt och finansiellt.

Det här året delade juryn också ut två hederspriser: Stina-Kari Axelsson fick det ena för att hon som engagerad kulturpersonlighet under närmare 30 år utvecklat barn och ungdomar i Gagnef med omnejd.
- Hon har lagt grunden till en verksamhet som genom åren har påverkat tusentals barn och ungdomar genom att lyfta svåra frågor som allt från mobbing till grupptryck. Dessa barn och ungdomar har fått möjligheten att bygga en bättre självkänsla och att våga ta plats på scenen, heter det i motiveringen.

Veli-Matti Heikkinen fick det andra för att han som entreprenör under flera decennier visat framgångsrikt företagande, både inom etablerade och helt nya branscher.
- Detta har gett avtryck i Gagnef, Dalarna och Sverige. Med ett ledarskap genomsyrat av äkthet, entusiasm, ambition, fokus och tydliga värderingar är han en förebild för många andra företagare och för samhället i stort, berömde juryn.

- Totalt delades över 20 priser ut under galan och det handlade inte bara om företagare, utan också om personer som inom andra områden gjort sådant som är bra för Gagnef, säger Företagarnas ordförande Johan Peters.

Läs hela artikel i Falu Kuriren >>

Fler nyheter från Företagarna