För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets unga företagare prisades

Publicerad 13 mar 2017
Simon Goot från Insjön har av Företagarna Leksand utsetts till Årets unga företagare i kommunen. Han fick motta priset vid en fullsatt föreläsning med Teo Härén.

Näringslivsveckan är i full gång och på onsdagskvällen fanns möjligheten att se Teo Häréns föreläsning "Myten om kreativa städer och en okreativ landsbygd" i Leksands sparbank.

Intresset var stort och lokalen praktiskt taget fullsatt, något som Teo Härén tog intryck av direkt. Han menade att om samma typ av föreläsning skett i en storstad hade det krävts en publik på 15 000 personer, alltså en fylld Globen, för motsvara samma engagemang.

- Bara det att så många är här idag visar att förutsättningarna för kreativitet är minst lika stora här som i städerna, menade han och fortsatte: - Landsbygden måste bara få samma kreativa självförtroende som finns i städerna. Problemet är att medier, ofta från storstäder och med stor genomslagskraft, visar någonting annat.

Hans tes är att internet har förändrat möjligheterna till kreativitet utanför städerna. Något som varit en sanning i 2 000 år är inte det längre.

- Det är oundvikligt att stad och landsbygd är lika kreativa i framtiden, sade Teo Härén.

Före föreläsningen fick Simon Goot ta emot priset som Årets unga företagare av Sakarias Winberg, ny ordförande för Företagarna Leksand och kommunens näringslivschef Per Strid.

Läs hela artikeln i Falu Kuriren >>

Fler nyheter från Företagarna