För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Digitalisering hett diskussionsämne under Borlänges företagardagar

Publicerad 22 maj 2017
Digitalisering på gott och ont diskuterades vid ett panelsamtal under Borlänges företagardagar den 18 maj. – Det vi måste bli riktigt bra på är det som inte går att digitalisera, sa Jörgen Bond, en av paneldeltagarna.

Jörgen samtalade på scenen i Teknikdalen med företagarna William Reimer, Tarek Malak, Fredrik Hoel samt Angelica Ekholm från Borlänge kommuns näringslivskontor.

Deltagarna var överens om att digitaliseringen inte går att stoppa.
– Digitaliseringen är något vi måste ta tag i för att öka konkurrenskraften. Det går lite långsammare här än i övriga Sverige, sa Fredrik Hoel.

Tarek Malak pekade på utmaningar med den nya tekniken.
– Vi har en äldre generation och många som kommit hit utan att ha teknik i sin bakgrund. Det är svårt säga att man ska digitalisera allt och så ska alla med. Man måste ha respekt och låta det ta den tid det tar. Annars kan man tappa 30-40 procent av samhället.
– Jag vet att digitaliseringen går framåt. Men många vågar inte lita på den, handla på nätet och använda sitt kort. Man måste visa att det är säkert och tryggt.

Jörgen Bond svarade att problemet är att digitaliseringen inte kommer att vänta på någon.
– Det vore som att försöka stoppa elektrifieringen. Vi måste i stället utveckla kreativt tänkande, kognitivt tänkande och förhandlingsförmåga. Robotar har svårt för att tänka långsamt, för kaos och för att lösa konflikter. Sånt är svårt att digitalisera.

Läs hela artikeln på dalademokraten.se >>

Taggar
Fler nyheter från Företagarna