För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Riksväg 70 prioriteras

Publicerad 27 feb 2017
Efter ett möte mellan kommunen, näringslivet, Trafikverket och Region Dalarna har man kommit överens om att den mycket smala milen på riksväg 70 mot Idre nu ska prioriteras.

Två mil väg som är bra, men smal och med dålig sikt ska nu prioriteras. Det är kommunledning och näringen i Älvdalen överens om. Det handlar om riksväg 70 från Särnaheden in till Idre. Vägen är bitvis så smal att det är gränsfall på att det behövs mötesfickor.

- Vi har förstått att det inte funnits det engagemang som krävts för att lyfta den sista vägsträckan, men nu har det arbetet inletts, säger Torbjörn Wallin, som företrädde Himmelfjäll som tillsammans med Idre Fjäll ser behovet av att vägen omgående breddas och kurvor rättas ut.

Redan för fyra år sedan genomfördes en utredning om vägen där det konstaterades att den var för smal för dagens trafik. Men sedan har inget hänt och vägen är fortsatt smal med regelbundna avåkningar. Nu har dock näringslivet och kommun träffat företrädare för Trafikverket. Med på mötet, som kommunen bjöd in till var förutom Torbjörn Wallin också Tomas Ringsby från Idre Fjäll, Stig-Arne Rolfsson från Företagarna och Ulf Häggberg från åkerinäringen.

Läs hela artikeln i Dala Demokraten >>

Taggar
Fler nyheter från Företagarna