För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare i Skåne är utsedd

Publicerad 10 jun 2023
Henrik Rosengren på HS Entreprenad AB från Staffanstorp korades av en mycket imponerad jury när 70 personer hade samlats högst upp i Turning Torso för prisutdelning.
Henrik Rosengren vid utdelningen. Foto: Mariam Huss

Han bedriver en mycket framgångsrik verksamhet i en minst sagt konkurrenskraftig bransch. Det var det som juryn fastnade för när Henrik Rosengren valdes ut bland rekordmånga nominerade.

– Vi är i helt rätt storlek nu. Bolaget är familjärt vilket kunder och personal uppskattar, säger Rosengren.

Själv är han ute på jobb varje dag, någon ”kontorsnisse” har det inte blivit av honom. Med hjälp av sina 17 anställda har Rosengren lyckats bygga upp ett bra varumärke och en stor kundkrets.

– Det är svårt att hitta folk men de jag har stannar kvar och är nöjda med verksamheten, säger Rosengren som tackar sin bror som hoppade in på jobbet med kort varsel och morföräldrarna som passade barnen när han själv skulle till Malmö tillsammans med makan för att ta emot pris.

Bolagets fina siffror och utveckling över tid ligger delvis bakom att det var just Henrik Rosengren som fick ta emot utmärkelsen.

– Vi har allt från små en tons maskiner till enorma maskiner. Vi äger alla själva, räntorna hade blivit skyhöga annars och den kostnaden hade behövts läggas på till kunderna, säger Rosengren.

I Företaget har man främst privatkunder, men inte enbart – de utför en hel del arbeten åt det offentliga också.

– Vi gör jobb åt allt från Agda, 85, som vill ha hjälp med gräsmattan till stora jobb åt kommunen, säger Rosengren.

Klicka här för att lära känna pristagaren bättre.

Stort grattis Henrik och grattis till Företagarna Öresund som får skicka en av sina lokala vinnare till riksfinalen i Blå Hallen för tredje årets på raken.

Fler nyheter från Företagarna