För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagarna vill tipsa om att...

...Svenska Uppfinnareföreningen söker småföretag som vill satsa på nya produkter för att utveckla sin verksamhet för att kostnadsfritt testa ett innovationsverktyg.

- Innovation är svårt men jätteviktigt. Vi vet att många företagsanställda bär på idéer som kan vara livsviktiga för företagets långsiktiga lönsamhet, men att alla inte har processer för att utvärdera potentialen i idéer eller ett systematiskt sätt att arbeta med utveckling av nya erbjudanden. Vissa väljer att ta in dyra konsulter och andra låter många möjligheter passera förbi utan utvärdering.

Svenska Uppfinnareföreningen, med 130 års erfarenhet av innovationer, har tagit fram en digital plattform för att hjälpa företag att utveckla sin verksamhet med nya produktidéer genom att (1) utvärdera; så att de snabbt får en översiktlig förståelse för idéns potential, och (2) utveckla idén till en innovation.

Användaren får först svara på 10 utvärderande frågor, vilket auto-genererar en nulägesanalys som skapar en överblick av den kommersiella potentialen hos idén. Man kan därefter välja huruvida man vill fortsätta arbeta med produkten i utvecklingsverktyget.

Utvecklingsverktyget är baserat på det inom start-up världen populära verktyget Lean Canvas, som har ett stort kundfokus samt ett verklighetsnära och iterativt tillvägagångssätt. Därutöver är erfarenhet från erfarna rådgivare och uppfinnare samlade för att ge tips och vägledning genom processen i respektive steg.

Förslag på metoder för att exempelvis bättre förstå slutanvändaren, generera idéer samt hur man kan utvärdera olika idéer, inspirerade från ”Design Thinking” (Stanford Design School) är inkorporerade i verktyget, liksom ett verktyg för att simulera IP-kostnader som kan vara till hjälp vid utformning av IP-strategi.

Detta verktyg hjälper företag att utveckla produkter som kunder vill ha samt ser till att ett fokus på hela affärsmodellen hålls under hela processen.

För att ytterliga förbättra verktyget söker vi nu tio företag som kostnadsfritt får testa verktyget. Vi ger en introduktion samt närvarar vid den första utvärderingsfasen och de som väljer att fortsätta i utvecklingssteget erbjuds support genom den fortsatta processen.

Är du intresserad?

Vi vill understryka att verktyget fungerar för alla typer av produkter - mer eller mindre innovativa. Om du är intresserad och vill veta mer ber vi dig skicka ett mail till Helen Mattsson, projektledare på 0725242666.

Helen Mattson
Svenska Uppfinnareföreningen
helen.mattsson@uppfinnare.se

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.