För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Affärsnyttan driver hållbarhetsarbetet

De små och medelstora företagens hållbarhetsarbete är till största del affärsdrivet.
Ur Företagarnas Hållbarhetsrapport

Att stärka konkurrenskraften, förbättra marknadsföring och ökade krav från kunder är bland de främsta anledningarna till hållbarhetsarbetet. Det är med andra ord rationellt utifrån ett företagsperspektiv.

Småföretagens ägare har ett tydligt engagemang. Undersökningen visar att initiativ från företagets ledning spelar en central roll i utvecklingen av ett hållbarhetsarbete. Det belyser det faktum att små företag ofta har en tydlig ägare och sällan är börsnoterade.

44 procent av Sveriges företagare som arbetar med hållbarhet har en hållbarhetspolicy. Omkring hälften av dessa lyfter frågor om företagsetik och mänskliga rättigheter.

I huvudsak ligger fokus i styrdokumenten emellertid på frågor som rör miljö (89 procent) och arbetsförhållande (73 procent). Närmare varannan av de som bedriver hållbarhetsarbete saknar dock dokument som styr arbetet.

 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.