För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Dalarnas lärlingsråd

Det regionala Lärlingsrådet arbetar för att säkerställa kvalitén på yrkesutbildningar som genomförs som lärlingsutbildningar.

I Lärlingsrådet har ett flertal branscher representerats från både fack och arbetsgivarsidan. Detta har bla. uppmärksammats i en nationell utredning och utvärdering som gjort att Dalarna lyfts fram som ett gott exempel på hur vi arbetat med att säkerställa kvalitén på arbetsplatserna.
 
Rådet skall ha som fokus att värna kvalitén på yrkesutbildningen i lärlingsform. Detta genom att se till att eleverna hamnar på bra arbetsplatser. Rådet följer  sedan upp arbetsplatsen för att se till att utbildningen fungerar. Detta görs genom att arbetsplatserna skall godkännas av Lärlingsrådet i samråd med branschen och genom att ca två gånger per år kontakta arbetsplatsen för att höra om utbildningen fungerar. Branschen eller annan person från Lärlingsrådet skall bedöma om den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen motsvarar den nationella målen för utbildningen.
 
Dalarnas Lärlingsråd drivs av Företagarna Dalarna. I styrgruppen för Dalarnas Lärlingsråd är Karin Ringsby ordförande, övriga ledamöter är Christine Karlström Leksands gymnasieskola, Karin Ek-Lissbol Lärcentrum Malung, Karl-Erik Göthe Vuxenutbildningen Mora, Dan Gustafsson Region Dalarna, Lisbeth Hedin-Sahlin Företagarna Dalarna  och Klas Hedlund Miljönären.

Ta emot en lärling och forma ditt företag för framtiden >> (pdf)

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.