För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagarpodden #135: Företagarpolitiken efter valet

Om bara 4 dagar har vi ett resultat. Hur är känslan inför? För att snacka upp oss inför valets verkliga slutspurt har vi bjudit in Emma Wange, inrikespolitisk expert och debattredaktör på Dagens Samhälle.

 

Enligt Företagarnas stora konjunkturundersökning, Småföretagsbarometern är det tre frågor som är särskilt viktiga för alla som driver företag; Kompetensförsörjning/kompetensbrist, Skatter och arbetsgivaravgifter samt Regelbörda/byråkrati. Hur kommer dessa områden påverkas beroende på vilken regering vi får?

Ett av Socialdemokraternas stora utspel var den så kallade familjeveckan som innebär en veckas extra ledigt för alla familjer. Hur skulle detta påverka alla landets småföretagare?

Centerpartiet lanserade nyss ett förslag där de under de kommande fyra åren vill satsa 6,4 miljarder kronor på att få bort löneskillnaderna mellan män och kvinnor i staten. Är det rätt väg att gå för att minska löneskillnaderna?

Günther tittar in spåkulan och ger sin vision av hur nästa mandatperiod blir och vilka som bildar regering.

På fredag 7/9 är det valets stora slutdebatt i svt. Men innan dess, kl 18.00, anordnar Företagarna en stor företagarpolitisk debatt som sänds live för att ge alla Sveriges småföretagare svar på hur de kommer påverkas.

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.