För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Inkludera mera! Vinsterna och möjligheterna för dig som företagare

29 sep 2017, 11:30-16:30
Plats: Norra Latin, Pelarsalen, Drottninggatan 71B i Stockholm
Den svenska arbetsmarknaden står inför omfattande utmaningar, inte minst när det kommer till inkluderingen. En förändring behövs om inte utanförskapet ska bita sig fast. Vi behöver få en arbetsmarknad som kan erbjuda realistiska chanser till arbete.

Utmaningen handlar i stor utsträckning om arbetstillfällen. Fler jobb måste helt enkelt skapas i takt med att befolkningen ökar. Om vi lyckas tillvarata kunskaper, kompetenser och erfarenheter hos alla individer kan vi göra Sverige än starkare. 

Företag och näringsliv behöver omvandlas och förnyas för att möta den tilltagande globala konkurrensen. Det är viktigt att hitta fler och nya affärsidéer och perspektiv så att fler företag kan startas och utvecklas. 

Hur gör vi då detta?
Vi hoppas under den här dagen kunna ge inspiration och handfasta tips på hur du som företagare bör tänka och agera för ett starkare företag och ett starkare Sverige.
 

Fredrik Reinfeldt

Fredrik har mer än 25 års erfarenhet av politik. Han var statsminister 2006-2014 och partiordförande i Moderaterna 2003-2015.

Fredrik kommer bland annat att prata om förändringar i Sverige, Europa och världen. Hur påverkas vi av dessa förändringar samt hur vi ska anpassa och förnya oss. Vilken typ av ledarskap och vilka erfarenheter är viktiga för att hantera ständig förändring.

>> Läs mer om Fredrik

PärJohansson

Pär är initiativtagare till och ledare för Glada Hudik-teatern. En teater där utvecklingsstörda och normalstörda agerar tillsammans på scenen.

Pär visar i sitt arbete på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. Hans devis är: det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvdålig på tio. Att få visa vad man kan och få uppskattning ger ytterligare växtkraft.

>> Läs mer om Pär

 

Skapar möten mellan nyanlända och etablerade svenskar för att prata om jobb och bredda professionella nätverk. De tror att möten är viktigt för en lyckad etablering på arbetsmarknaden för alla de som är nya i Sverige.

Till Yrkesdörren...

 

Sammanför nyanlända med jobb i Sverige. Deras digitala plattform gör det enkelt för företag att lägga upp uppdrag och tjänster som sedan matchas med nyanlända som söker jobb, där Just Arrived även tar arbetsgivaransvar.

Till Just Arrived...

 

Ett företagarprogram inom Företagarna som syftar till att ge nyanlända med erfarenheter av företagande och entreprenörskap rätt förutsättningar för att bli framgångsrika och driva bärkraftiga verksamheter.

Till Nyanlänt Företagande...


 11.30-12.15 - Registrering och lunch
12.15-12.30 - Günther Mårder hälsar välkomna och ger bakgrund till dagen
12.30-13.30 - Fredrik Reinfeldt
13.30-13.45 - Yrkesdörren - Amelie Silfverstolpe, programansvarig
13.45-14.00 - Just Arrived - Per Strängberg, Customer Success Manager
14.00-14.15 - Nyanlänt Företagande - Sohrab Fadai, Regionchef Företagarna Dalarna
14.15-15.15 - Mingelpaus med fika
15.15-16.00 - Pär Johansson
16.00-16.30 - Knyter ihop dagen och avslutar kl. 16.30 som senast


Tid, plats och anmälan...

Datum: 29 september
Tid: 11.30-16.30
Plats: Norra Latin - Pelarsalen, Drottninggatan 71B i Stockholm
Kostnad: Träffen är kostnadsfri för våra medlemmar. Icke medlem betalar 495 kr exklusive moms som faktureras efter träffen.
Anmälan: Senast den 22 september via formuläret intill - du måste göra en anmälan per person som kommer.
Ev. avanmälan: Senast den 22 september till Linda Aunan Edvall, projektledare.

OBS! Eventuell frånvaro utan avanmälan eller avanmälan senare än den 22 september debiteras med en no show avgift om 495 kronor exklusive moms.

Vi har ett begränsat antal platser, så först till kvarn!

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.