Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Läs mer om cookies.

Jag accepterar

Möt Said Abdu på West Work

Det började 2008 med två frustrerade studenter som saknade kontakten med arbetsslivet under studietiden. De insåg att de inte var ensamma och hur detta föddes en företagsidé. Fram tills idag har de förmedlat 140 studenter till näringslivet som fått ta del av välutbildad personal när de behövt den som bäst. För studenterna bidrar West Work till att steget från utbildning till arbete blir betydligt mindre! Möt Said Abdu, en av grundarna och delägare i företaget.

Om mig och mitt företag:
Jag och min kompanjon Almir Dzafic  har satsat allt vi har på att förverkliga vår dröm, en vision om att ta till vara den kunskap och energi som finns hos studenterna. Sedan 2008 har vi med passion skapat möten mellan företag och studenter, de har träffats och utbytt idéer och kunskap. Studerande akademiker är en ovärderlig tillgång på en arbetsmarknad som ständigt söker efter kompetens och flexibilitet och där kunskap är dagsfärsk.

Mitt namn är Said Abdu och jag driver tillsammans med mina kollegor West Work AB som skapar förutsättningar för lokala företag och organisationer att möta morgondagens kollegor. Med närhet till studenter och näringsliv kan vi med headhunting och vårt kundnära arbetssätt bidra till att fler studenter finner deras drömyrke samtidigt som fler företag kan växa med rätt person på rätt plats. Vi har en lokal anknytning och en unik relation med Högskolan Väst samtidigt som vi är medvetna om den lokala arbetsmarknadens behov. Dessutom bevakar vi ständigt nya utbildningar och träffar studenter dagligen vid vårt kontor på campus. För oss är det självklart att finnas nära både studenter och näringsliv. Vi sätter stor heder i att leverera utlovad flexibilitet och erbjuda våra samarbetspartners välutbildade medarbetare i rätt tid och till rätt pris.  

Därför startade jag företag:
Vår vision föddes ur ren frustration, en besvikelse över bristen på praktisk erfarenhet som högre utbildning gav oss. Vi såg en möjlighet, en möjlighet att göra en skillnad för både studenter och företag. Vi valde därför att ta saken i egna händer för att hjälpa både oss själva men även andra studenter i liknande situation. West Work strävar efter att 90 % av de registrerade studenterna blir sysselsatta inom sitt utbildningsområde under studietiden.

En ökad samverkan mellan akademi och näringsliv skulle leda till att Sverige får fler akademiker inom branscher där det faktiskt finns ett behov. Samtidigt blir då steget mellan utbildning och arbetsmarknaden betydligt mindre för alla de 70 000 studenter som tar examen varje år. Med ökad samverkan ökar studenterna sin arbetslivserfarenhet samt kontaktnät. Företagen i sin tur skulle få värdefull input från studenter, de får testa om personen i fråga passar in i företagskulturen samt minska startsträckan och risken vid en framtida anställning.

Alla inblandade har att vinna på en ökad samverkan mellan Högskola och näringsliv. Rätt kompetens, på rätt plats i rätt tid är en win-win för hela samhället.


Så här ser en "vanlig dag" ut för mig:
Min dag börjar med att jag kollar mejlboxen via mobilen, på väg till kontoret, efter en uppfriskande löprunda på morgonkvisten. Klockan 07:45 är jag på kontoret och jag stämmer av gårdagens att-göra-lista, innan jag börjar beta av den tyngsta pucken på listan är jag igång med morgonens telefonsamtal till kunder, potentiella kunder, konsulter och samarbetspartners med fler. Till morgonkaffet blir det en avstämning med kollegorna där vi reflekterar och ger varandra återkoppling på uppkomna situationer. Därefter blir det blir det att besvara diverse propåer, ta fram material och övrig administration. Lunch är lika med kundmöte innan jag raskt skall vidare till campus för att intervjua kandidater till utlysta tjänster (att finna talang och potential kräver ett bra urval från start). Sedan är det dags för analyser, återkopplingar och förberedelser innan det är dags för presentation till kund. Mot slutet av arbetsdagen är dags för enklare omvärldsbevakning (läsa rapporter, följa upp kunder samarbetspartners och utbildningssektorn) och förkovring i hantverket som står på schemat. 

Därför har jag valt att vara med och engagera mig i Företagarna:
Anledningen är att påverka förutsättningarna och vardagen för majoriteten av Sveriges företagare, utan framgångsrika företagare stannar Sverige.

Kontaktuppgifter:
Said Abdu              
West Work AB
http://www.west-work.se    
Telefon: 0520-49 90 00
alt. 0735-144 120