För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Medlemsintervju: Helén Forssander

Publicerad 18 apr 2016
Här följer en medlemsintervju med Helén Forssander, ägare av ROImarketing i Lund.

Kan du berätta lite om dig själv och ditt företag?
Jag heter Helén Forssander och driver sedan drygt två år tillbaka ett företag som heter ROImarketing. Jag är en möjlighetsinriktad, målmedveten, positiv, social och prestigelös marknadsförare som gillar siffror.

Jag har 15 års erfarenhet som produkt- och marknadschef för kända varumärken i internationella företag, 10 års erfarenhet som säljande konsult och rådgivare inom marknadsföring, media och lönsamhet för lokala och internationella kunder, 11 år som projektledare, 10 års personalansvar och 20 års budgetansvar.

ROI står för Return On Investment, något man inte burkar säga i samma mening som marknadsföring (om man inte pratar med mig förstås). Endast ett fåtal företag vet vad som skulle hända med deras försäljning om deras budget för marknadsföring ökar/minskar med 10% - ännu färre vet hur lönsam deras marknadsföring egentligen är och hur de kan förbättra den. Jag hjälper företag att investera i marknadsföring som driver lönsamheten på kort och lång sikt, eftersom jag är en marknadsförare som gillar siffror. Företag bör anlita en strateg som mig i perioder som t ex under marknadsplansprocessen, för att se till att företagets satsningar genererar pengar.

Varför är du med i Företagarna?
Jag gick med i Företagarna främst för nätverket skull, vilket jag verkligen är glad för! Dessutom får jag ju en hel del medlemsförmåner som jag som ekonom ju gillar….

Vad är det bästa med att vara företagare?
Friheten – helt klart! Frihet att välja vem jag ska samarbeta med, vilka uppdrag jag ska ta, vad jag vill lägga min tid på, hur mycket pengar jag vill tjäna, hur jag vill utvecklas, hur mycket ledigt jag vill ha, var och när jag ska jobba – allt!

Har du någon extra bra erfarenhet av ditt medlemskap i Företagarna som du kan berätta om?
Genom Företagarna har jag träffat helt andra företagare och personer än vad jag annars skulle träffat via min bransch och mitt eget nätverk. Just att träffas på tvärs över branscher, företags olika ålder och förutsättningar gör att diskussionerna samt att den hjälp och inspiration jag får för mitt företag och företagande blir äkta, ärligt och utvecklande.

Fler nyheter från Företagarna