Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Läs mer om cookies.

Jag accepterar

Pär Svärdson, Apotea AB Årets Företagare Uppland 2014

15 sep 2015

Under eftermiddagen den 15 september 2015 utsågs Pär Svärdson, VD Apotea AB till Årets Företagare i Uppsala län 2014 i Uppsala slott!

 

Juryn har arbetat efter kriterierna; innovation, hållbarhet, förebild och ekonomi.

Utdelare av utmärkelsen var den välkände finansmannen Anders Wall, också jurydeltagare tillsammans med Catharina Ceder, Ceders advokatbyrå Enköping och Jörgen Lönnies SKB Östhammar.
Utmärkelsen avser företagaråret 2014 men presenteras under 2015 och vidare till riksfinal 2015.

 

Charlotte Wall, ordförande Företagarna Heby läste motiveringen:

”Pär Svärdson, grundare och VD för nätapoteket Apotea i Morgongåva, är en självklar kandidat till utmärkelsen Årets Företagare i Uppland.

Pär Svärdson har kallats ”Sveriges okrönte näthandelskung” och var i våras en av de nominerade till SvD Affärsbragd.

Apotea, Sveriges enda helt nätbaserade apotek, ligger idag på tio-i-topp bland Sveriges mest rekommenderade detaljhandlare.

Företaget omsatte förra året 285 Mkr och i år siktar man på att omsätta en halv miljard.

Apotea vann i våras "E-retailer of the year" på Nordic Ecommerce Award, även kallad E-handelns motsvarighet till Oscarsgalan.

Pär Svärdsons betydelse för den gamla bruksorten Morgongåva kan inte överskattas.

Tack vare hans insatser, först med nätbokhandeln Adlibris och därefter med Apotea, har ett hundratal nya arbetstillfällen inom lager och distribution skapats i de tidigare tomma industrilokalerna.

Med satsningen på receptbelagda läkemedel samt utflyttning av delar av företagets administration breddas den lokala arbetsmarknaden i Heby kommun med nya jobb även för högutbildade.

Pär Svärdson besitter den sanne entreprenörens alla kännetecken: nytänkande, mod, passion, skaparglädje, tävlingslusta och en förmåga att med stor framgång förverkliga sina affärsidéer.

Han visar vad en enskild visionär företagare kan åstadkomma när det gäller att skapa utveckling, välstånd och framtidstro även på mindre orter.”


Pär Svärdson går nu vidare till riksfinalen Årets Företagare Sverige 2015 som hålls i Stockholm stadshus av Företagarna med pompa och ståt den 9 oktober.

Tidigare utsedd under våren av Företagarna Heby till Årets Företagare Heby 2014.

Som Sveriges största företagarorganisation är Årets Företagare Sverige Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning.
Vi delar ut priset för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra allt bättre affärer. Årets företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå.

Den 9 oktober bjuds alla regionvinnare in till Årets företagargala 2015 i Stockholms stadshus där riksfinalen hålls för den ärofyllda utmärkelsen av Årets Företagare Sverige 2015.

 

Är Uppsala läns regionvinnare rikets bästa företagare 2015?

Kontakt
Tess Enarsson
Regionsamordnare
021-450 55 52 | Skicka e-post
Relaterat innehåll