För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Så fungerar nya entreprenörsskatten – 3:12-reglerna

Publicerad 11 nov 2016
Hur skulle förslaget till den nya entreprenörsskatten påverka företagen i praktiken? I en intervju hos EFN reder Företagarnas skatteexpert Annika Fritsch ut begreppen.

Närmare 400 000 delägare i fåmansföretag berörs av förslaget kring entreprenörsskatten, eller 3:12 reglerna som de också kallas. Annika Fritsch, skattexpert på Företagarna reder ut hur de slår mot småföretag i en videointervju hos EFN.

- Vi på Företagarna är väldigt kritiska mot utredningen eftersom de föreslår så många skärpta regler som kommer påverka företag, slå mot investeringar och även möjligheten att skapa många nya jobb, säger Annika Fritsch i intervjun.

En sak som föreslås är att höja skatten från 20 till 25 procent.

- Det är en ganska kraftig skärpning på den utdelning eller kapitalvinst man får från ett företag. Men vad gäller påverkan på beteendet finns det andra skärpningar som är ännu allvarligare.

- Det allvarligaste med förlaget är att man inte ens vet hur detta kommer slå, det innebär att det är ett gigantisk experiment, anser Annika Fritsch.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna