För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna satsar på integration- och landsbygdsfrågor med nyrekryteringar

Publicerad 18 maj 2016
Företagarna bedriver ett brett opinionsarbete inom en rad frågor för att förbättra småföretagarklimatet i Sverige. För att skapa ytterligare spets i det arbetet har Företagarna rekryterat Anna Jansson Libietis och Andreas Vass till avdelningen för Analys och Opinion.
Anna Johansson Libietis och Andreas Vass

– I Anna och Andreas får vi två vassa medarbetare som gör att vi förstärker vår kompetens inom framförallt integrations- och landsbygdsfrågorna, områden som är mycket aktuella just nu. Det gör att vi kommer att kunna jobba hårdare för att skapa ett bra företagsklimat i Sverige, säger Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef Företagarna.

Möjlighet till stort mervärde

Anna Jansson Libietis är samhällsvetare och social entreprenör och har tidigare arbetat på Sveriges Ingenjörer men kommer senast från rollen som verksamhetschef för Svenska med baby. Anna har tilldelats Martin Luther King-priset samt Stockholms läns landstings pris för arbete mot främlingsfientlighet och rasism.

2015 blev Anna finalist till SEB:s pris Årets Sociala Entreprenör för sitt arbete med Svenska med baby, som på tre år etablerats i 18 av Sveriges kommuner. Anna kommer bland annat att arbeta med Företagarnas projekt som rör integrationen och även att ha hand om Företagarnas politikernätverk.

– Jag är ödmjuk inför uppgiften att utveckla och driva Företagarnas satsning på integration. Det finns ett stort engagemang för frågan bland medlemmarna och goda möjligheter att skapa en positiv utveckling. Utifrån tidigare erfarenheter är jag övertygad om att mötet och kontaktskapandet mellan etablerade företagare samt asylsökande och nyanlända kan skapa ett stort mervärde för alla inblandade, säger Anna Libietis.

Tror på god dialog

Andreas Vass har tidigare arbetat i regeringskansliet som sakkunnig till två näringsministrar under alliansregeringen men har också erfarenhet från riksdagen och Bryssel.

Andreas är nationalekonom och har under åren haft förmånen att fördjupa sig i en rad olika företagarfrågor som till exempel kapitalförsörjning, marknads-, konkurrensfrågor och olika investeringsstöd. Andreas kommer bland annat att ta ett helhetsansvar för Företagarnas Småföretagsbarometer men kommer också att arbeta med landsbygdsfrågor.

– Företagarna är en organisation som är på tå och det känns spännande att nu jobba för att skapa ett företagsklimat i världsklass. Min tidigare erfarenhet tror jag kan vara en bra plattform men det handlar också om att ha en god dialog med hela näringslivet, med de små företagen och att förstå deras villkor och förutsättningar, säger Andreas Vass.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna