Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Läs mer om cookies.

Jag accepterar

Affärsjurist till juridiska rådgivningen

Är du affärsjurist med ett brinnande intresse för entreprenörskap och företagande? Företagarna söker just nu en affärsjurist till Rådgivningen.

Detta är en spännande möjlighet för dig som är jurist och har ett brinnande intresse för entreprenörskap och företagande!

Företagarna är en företagarorganisation som skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag. 

Dina arbetsuppgifter
Som juridisk rådgivare kommer du att arbeta med att hjälpa företagare med juridiska frågor som rör deras företagande. En stor del av arbetet sker per telefon. Frågor som kommer på daglig basis rör arbetsrätt, avtalsrätt, fastighetsrätt och bolagsrätt. Andra rättsområden som hör företagare till aktualiseras också. Vid sidan om telefonrådgivning, medverkar rådgivaren bl.a. vid förhandlingar, upprättar avtal och medverkar i Företagarnas kommunikation med medlemmar och andra.

Vi söker dig som har en jur. kand. och minst ett par års relevant arbetslivserfarenhet. Det är en fördel om du har arbetat med arbetsrätt, men även annat relevant affärsjuridiskt arbete är meriterande. Du kan formulera dig i tal och skrift på ett enkelt och tydligt sätt.

Som person är du serviceorienterad, prestigelös och pedagogisk då du kommer att ha mycket kontakt med Företagarnas medlemmar och andra såväl inom som utom organisationen. Det är också viktigt att du är ödmjuk och förtroendeingivande eftersom du kommer att behandla viktiga frågor för medlemmarna. Vidare trivs du med att arbeta i högt tempo och är effektiv. Du kan både arbeta självständigt och tillsammans med andra i grupp. Goda och formella meriter är viktigt men inte avgörande då vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Start: mars 2017

Omfattning: tillsvidare, med 6 månaders provanställning

Arbetstid: Kontorstider

Plats: Rådmansgatan 40, Stockholm

Lön: Enligt överenskommelse

Frågor och ansökan
Om du har frågor, kontakta Karin Berggren, telnr 08-406 174, e-post karin.berggren@foretagarna.se.

Är du rätt person för tjänsten är du välkommen att söka rollen som ”Juridisk rådgivare” genom att skicka in din ansökan och CV med tillhörande betyg till medarbetare@foretagarna.se

Skicka din ansökan senast den 31 januari 2017, urval sker löpande.

Om Företagarna
Företagarna är Sveriges största företagarorganisation. Vi representerar ca 70 000 företagare i många olika branscher. Företagarnas uppgift är att skapa bättre förutsättningar för företagande i Sverige. Företagarna är en medlemsägd, medlemsstyrd och partipolitiskt obunden intresseorganisation.

Vi finns över hela landet med 18 regionkontor och 260 lokalföreningar som utgör ett unikt nätverk.

 www.foretagarna.se

 

 

 

 

      

Relaterat innehåll