Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Läs mer om cookies.

Jag accepterar

Havsnära affärer under Lysekil Womens Match

09-10 aug 2016
Oscars i Havsbadsparken, Lysekil
Under andra veckan i augusti är det återigen dags för Lysekil Women´s Match. Tävlingen är en arena för världens främsta kvinnliga matchracingseglare. Under tisdagen är Företagarna medarrangör till en spännande seminariedag och under onsdagen finns vi på plats på evenemangsområdet, för att tillsammans med entreprenörskedjan i Fyrbodal, möta blivande och befintliga entreprenörer.

Tisdagen den 9 augusti är du som entreprenör och företagare välkommen till en idérik seminariedag. Temat för dagen är marina näringar som bidrar till en bättre havsmiljö. Möt några spännande entreprenörer som vågat tänka nytt och hör dem berätta om hur havet är en del av deras affärer. Lyssna, lär och dela med dig under en inspirerande dag om marina livsmedel och upplevelser.  Vi bjuder självklart på lunch från havet!

När? 9-10 augusti
Var? Oscars i Havsbadsparken samt evenemangsområdet
Anmälan: Sista anmälningsdag är 31/7. Antal platser är begränsade!
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt men om du får förhinder måste du avboka senast 8/8, annars debiterar vi en ”no show-avgift” på 595 kr ex moms. 

Program 9 augusti

BLUE GROWTH - havsnära affärer

 

Förmiddag (10.00-12.15)

09.30-10.00  Registrering, mingel med kaffe och smörgås

10.00 Välkommna! Kommunchef Leif Schöndell och Anna Holmdahl White Sailnet AB
Moderator: Anders Carlberg, chef FoUU (forskning och utveckling samt utbildning) VGR

 

Anna Holmdahl WhiteSailnet Anna Holmdahl White
Segling i världsklass.

Anna är VD för Sailnet och initiativtagare till Lysekil Women's Match som genomförs för elfte året i rad. Tävlingarna är nu världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar.

 

 

 

Tina Ehn

 Tina Ehn (MP) Ledamot av Regionutvecklingsnämnden

Vi tror på den maritima sektorns potential!

I juni antog Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd Maritimt handlingsprogram 2016-2020 med avsikt att gynna och utveckla den hållbara maritima näringen med målsättning att skapa fler jobb och större tillväxt. Tina Ehn (MP) regionnämnden Västra Götaland berättar hur.

 

 

 

Position Väst
Svenska och internationella bolag som söker rätt läge för sin investering eller etablering i tillväxtzonen mellan Göteborg och Oslo, erbjuds snabb och smidig service av Position Väst. Den gemensamma etableringsservicen för 17 västsvenska kommuner är en viktig pusselbit i arbetet för tillväxt och fler jobb inom maritim sektor. Ann Palmnäs och Erik Wallin.

 

Mingelpaus

 

Sofia B Olsson

 Ett av mitt livs bästa restaurangupplevelser

lyder ett av omdömena efter ett besök hos Sofia och restaurang vRÅ.
Att välja råvaror med god kvalitet är ett måste för en restaurang som aspirerar på toppbetyg från sina gäster. vRÅ serverar japansk mat på svenska råvaror och som till stor del kommer från Västerhavet. Sofia B Olsson har tävlat i Årets kock och har tillsammans med restaurang vRÅ placerats som en av de 10 bästa fiskrestaurangerna i Sverige enligt White Guide 2013.

 

 

Matilda Olstorpe

Jätteräkor på land

Matilda Olstorpe har med företaget VegaFish antagit utmaningen att gå från forskning till industriell verksamhet på internationell marknad. Matilda har utvecklat ett koncept för odling av ekologiska jätteräkor på land utifrån kretsloppstänkandet. Jämfört med att skövla mangroveträsk runt om i världen så finns nu ett riktigt bra hållbart alternativ och goda jätteräkor.

 

 

 

12.15-13.45  Lunch i VIP-tältet. 

Passa på att samtidigt följa de spännande seglingarna under första dagen i Lysekil Women's Match!

 

Eftermiddag (13.45-17.00)

 

Lena Mossberg

 Innovationsarenan för Maritim turism 

Lena Mossberg, Professor i marknadsföring vid Göteborgs Universitet & VD Villa Bro.
Vi bygger nu en innovationsarena där företag med goda idéer, kan bygga och testa prototyper i samverkan med andra företag, forskning och offentliga aktörer.

 

 

 

Katrin PErssonVägen mot 5000 ton
Bohus Havsbruk genomför nu den största satsningen inom svenskt vattenbruk på decennier.
Katrin Persson är ett av syskonen bakom bolaget som vill bli Skandinaviens största musselodlare:
- Jag var sugen på en ny spännande affärsmässig utmaning och här finns en stor utvecklingspotential. Vi samarbetar bland annat med tillverkare av odlingsutrustning och forskare på Göteborgs universitet, för att skapa nya idéer och nytt driv.

 

Mingelpaus

 

Linnéa SjögrenTång är livet!
Linnea Sjögren och hennes sambo Jonas Pettersson driver sitt företag Catxalot med stor passion och entusiasm för havet och tång, Efter att ha arbetat som bibliotekarie under många år sadlade Linnea om för att bli algkonessör.
(Jag vill locka ut dig i havet! Att just du ska ta dig ut till havet, plocka din mat, ta med den hem och tillaga den. För vi tror att genom att se var maten kommer ifrån, var och hur den växer, blir vi bättre på att känna igen god mat, bättre på att uppskatta den och bättre på att skydda miljön där den växer.)

 

Fredrik Gröndahl

  Paris 2013 - inte mitt bord?

   Fredrik Gröndahl, projektledare Seafarm, Prefekt KTH

   Vad är egentligen ett hållbart samhälle och är inte det bara något för stor-
   bolagen och politikerna? Spelar det någon roll vad jag sätter på bordet?
   Vad får våra val för konsekvenser?

 

 

 

 

 

Med reservation för eventuella förändringar i programmet.

 

Politikersamtal
Hur skapar vi välmående (marina) näringar som värnar havsmiljön – och förbättrar den?

Politikersamtal med Emma Nohrén (MP), Jan-Olov Larsson (S), Fredrik Christensson (C), Lars Tysklind (L), Lars-Arne Staxäng (M) och Sören Kviberg (V)

Program 10 augusti

Under onsdagen träffar du oss på evenemangsområdet med Entreprenörskedjan i Fyrbodal. Har du startat ditt nya företag ännu? Oavsett om du är i startgroparna eller om du redan är en fullfjädrad entreprenör, är du välkommen att bolla dina idéer med oss! 

Du träffar bland andra Företagarnas projektledare för Nyanlänt Företagande, som kan berätta om hur just du kan engagera dig i integrationsprojektet. 

Entreprenörskedjan har under senaste året stöttat och hjälpt tusentals entreprenörer och idéer till att bli framgångsrika företag. Testa din idé på oss. Så berättar vi hur vi kan hjälpa dig.

Entreprenörskedjan i Fyrbodal är:

Almi – Connect – Coompanion – Drivhuset – Entreprenörsarenan - Fyrbodal kommunalförbund - Företagarna – Innovatum – Hushållningssällskapet – Nyföretagarcentrum – Ungföretagsamhet – Västra Götalandsregionen


Välkommen till spännande dagar i Lysekil med segling i världsklass!

Lysekil