Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Läs mer om cookies.

Jag accepterar

Finalister till Årets Unga Företagare

Nu är finalisterna i 2016 års tävling äntligen klara. Vinnaren koras på galan Årets Företagare i Stockholms Stadshus fredag 14 oktober.

Utmärkelsen Årets Unga Företagare i Sverige delas ut till en företagare under 30 år som är en förebild för andra, driver ett framgångsrikt företag och som under året utfört en prestation utöver det vanliga.

 

Möt finalisterna:

 

Christoffer Öberg, Nyåkers Pepparkakor, Umeå

Från konkursens rand till rekordvinst.

Med starkt ledarskap och stor mognad har Christoffer Öberg utvecklat ett litet sömnigt företag till ett av världens största pepparkaksbagerier. Han har skapat en omsättning som ökat från 70 till över 100 miljoner parallellt med en examen från Harvard Business School.

 

ÅUF finalist

Joachim Lindström (bilden) och Filip Ummer, Ideal of Sweden, Norrköping

En storsäljare över hela världen.

De har byggt ett mode- och livsstilsvarumärke med ett tydligt fokus på etik, miljö och hållbarhet. Sedan verksamheten startade 2013 har de med tiden utvecklat både skal och skydd till mobiltelefonen. Från basen i Norrköping har de blivit en storsäljare över hela världen.

 

 Joel Andersson

Joel Andersson, Städakuten och Western Farm, Boden

Oöverträffat sinne för kundservice.

Han har gått från extrajobbande städare till ledare för ett miljonbolag. Med oöverträffat sinne för kundservice har Joel Andersson visat att det går att driva och expandera sitt framgångsrika företag Städakuten i norr. Med en stark vilja att växa och utvecklas genom investeringar i nya branscher har han även påbörjat en framgångsrik evenemangssatsning.

 

 Robin

Robin Larsson, Götaland El och Telecom, Jönköping

En förebild bland unga.

En snabbväxare och jobbskapare på hela orten och förebild bland unga som byggt ett företag som märks och har ett väldigt gott renommé. En hedervärd målsättning att se myndighetskrav och miljölagar som ett minimikrav.

 

Simon Nader, Fisk och skaldjursbilen, Stockholm

Imponerar med lönsamhet och jobbtillfällen.

Har på kort tid växt verksamheten till den tredje störste leverantören på marknaden. Nu levererar de det bästa från havet direkt hem till sina kunder i hela landet och har lyckats ta ett befintligt koncept till en ny målgrupp. Företaget imponerar med att lyckas skapa lönsamhet och jobbtillfällen trots en liten och nischad marknad.

 

2015 blev vinnaren Ida Backlund från Rapunzel of Sweden.


Nomineringen till årets pris har stängt. Vinnaren presenteras på galan Årets Företagare i Stockholms stadshus 14/10.

Kreditupplysning kommer att begäras av de nominerade. Ej kompletta nomineringar kommer ej gå vidare i tävlingen.

Kontakt
Mathias Mellgren
Ansvarig branschförbundskansliet
08-406 18 58 | Skicka e-post
Relaterat innehåll