Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Läs mer om cookies.

Jag accepterar

Vinnare 2015

Årets Unga Företagare är Ida Backlund, Rapunzel of Sweden, från Umeå.

- Det känns fantastiskt roligt för just i år har det hänt så mycket i företaget. Att vinna här betyder väldigt mycket för mig, säger Ida Backlund

Hon tog emot utmärkelsen Årets Unga Företagare av prisutdelaren Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) under galakvällen Årets Företagare i Stockholms stadshus den 9 oktober. 

Jag ser fram emot att följa både Årets Företagare i Sverige och Årets Unga Företagare på deras fortsatta resa som företagare. Det var många framgångsrika företagare nominerade i år och alla har visat hur oerhört duktiga de är. Vinnarna har genom att omsätta sina idéer i praktiken och hårt arbete tagit sina företag på en framgångsresa som ännu inte är slut, säger Günther Mårder, vd för Företagarna.

Motivering

Årets Unga Företagare är Ida Backlund, Rapunzel of Sweden, från Umeå.  Fast rotad i den svenska myllan har företagaren identifierat en möjlighet och utvecklat en hel bransch både i Sverige och internationellt. Hon är genom sitt entreprenörskap en förebild för andra och är samtidigt engagerad i viktiga samhällsfrågor genom sin stiftelse mot cancer.

Plats 2 och 3

I kategorin Årets Unga Företagare:

2:a 
Filip Tysander, Daniel Wellington AB.

I en traditionell bransch har företagaren på kort tid skapat en unik och osannolik tillväxt, som borde vara teoretiskt omöjlig. Genom starkt fokus, fingertoppskänsla och tydlig kommunikation har han på tre år byggt sitt företag från 0 till över en halv miljard kronor i omsättning och har hela världen som marknad.

3:a
Christoffer Sjögren, Städarna Sverige AB, Norrköping.

Företagaren har i en tuff bransch med hård konkurrens snabbt byggt ett framgångsrikt företag. Han är en förebild för andra genom sitt företagande och har engagerat sig i att politiskt skapa goda förutsättningar för sin bransch.

Relaterat innehåll