Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Läs mer om cookies.

Jag accepterar

Finalister 2015

Årets Unga Företagare blev så till slut Ida Backlund med hennes Rapunzel of Sweden AB. Utmärkelsen Årets Unga Företagare delades ut den 9 oktober. Här kan du se alla fem finalister 2015.

- Det är väldigt roligt och vi är stolta över att vi fått in så många bra nomineringar. Konkurrensen är i år tuffare än någonsin tidigare och det ska bli spännande att se vem som vinner, säger Günther Mårder, vd för Företagarna.

Priset går till en företagare under 30 år som är en förebild för andra, driver ett framgångsrikt företag och som under året utfört en prestation utöver det vanliga.  Priset delas ut vid en högtidlig gala i Stockholms stadshus den 9 oktober, samtidigt som utmärkelsen Årets Företagare i Sverige.

Årets finalister till Årets Unga Företagare:

Städarna Sverige AB, Christoffer Sjögren (Norrköping)

I en tuff bransch och i hård konkurrens har Christoffer Sjögren snabbt byggt ett framgångsrikt städföretag med kontor på flera orter i landet. Han vågar ta fighten i media kring företagarfrågor och är en opinionsbildare både lokalt och nationellt.

- Det är väldigt smickrande att få dessa utmärkelser/nomineringar och jag ser det som ett kvitto på att allt hårt arbete leder bolaget i rätt riktning. Vårt mål är att ha branschens nöjdaste kunder och medarbetare, säger Christoffer Sjögren, vd Städarna.

 


WS Mobility AB, Mikael Andersson (Mölndal)

Mikael Andersson säljer genom sitt företag WS Mobility specialombyggda bilar för människor med funktionshinder. Han har genom ett genuint engagemang byggt sin verksamhet i Sverige och Norge.

- Det är fantastiskt roligt att vara en av finalisterna, jag är mycket glad och oerhört stolt. Det är också spännande att få vara i final tillsammans med flertal framgångsrika företagare, säger Mikael Andersson.


Daniel Wellington AB, Filip Tysander (Uppsala)

Filip Tysander är klockentreprenören som på tre år gått från noll till 70 anställda, med en distribution i 40 länder och en omsättning på 400 miljoner. Målet är att bli störst i världen inom klockor.

Rapunzel of Sweden AB, Ida Backlund (Umeå)

Ida Backlund är entreprenören som 22-åring startade sitt företag Rapunzel of Sweden. Idag driver hon en koncern med huvudkontor i Umeå, kunder över hela världen och en omsättning runt 100 miljoner.

Läs mer om vinnarna av Årets Unga Företagare och Årets Företagare 2015 här.

 

Ecoride AB, Martin Walleräng (Göteborg)

Genom ett enormt driv och engagemang har Martin Walleräng byggt upp ett marknadsledande företag i en helt ny nisch där han kombinerat ny teknik med beprövat transportmedel. Han har prickat rätt i tajming både inom miljö och hälsa och har sålt över 100 000 elcyklar.

 

Vi tackar alla som nominerat och önskar lycka till framöver!

Kontakt
Mathias Mellgren
Ansvarig branschförbundskansliet
070-602 08 19 | Skicka e-post
Terje Frennefalk
Pressekreterare
08 - 406 18 80 | Skicka e-post
Relaterat innehåll