För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Jääskeläinen är Årets Företagare i Lilla Edet

Publicerad 10 maj 2024
Mitt sitt företag Hälsa i Centrum i Lilla Edet AB utsågs Eva Jääskeläinen nyligen till Årets Företagare i Lilla Edet. Vi bad henne att berätta lite om sin verksamhet och dela med sig av sina bästa företagartips.

Vad var det som fick dig att bli företagare?

– Drömmen har alltid funnits men jag vågade aldrig ta steget, sedan tog slumpen avgörandet. Arbetsgivaren som skickat mig på utbildning tre terminer till medicinsk fotterapeut, hade glömt bort mig och samtidigt fick jag cancer, då tog vännen över och hjälpte mig.

Vad gör ditt företag?

– Hälsa i Centrum sätter hälsan i centrum genom en helhetssyn, hela kroppen hänger ihop. Jag är medicinsk fotterapeut med vårdutbildning i botten och licenserad lymfolog, lymfmassage, lymfyogainstruktör, ärrvävnadsterapeut och jag läser nu till andningsinstruktör. Har även försäljning av giftfria produkter. Jag tar remisser från fem vårdcentraler och har även privata kunder.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Att Hälsa i Centrum ser hela människan. Att vi arbetar förebyggande med bra resultat, kunderna kommer tillbaka och vi är fullbokade tre månader framåt.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Att mina kunder visar en så stor tacksamhet gör mig också så tacksam. Utan kunderna är jag inget.

Berätta om företagets framtidsvisioner!

– Jag vill öka kunskapen bland medborgarna om vårt lymfatiska system i kroppen så att de (oftast kvinnor) som lider av stagnerat lymsystem får hjälp. Vill nå ut även digitalt så att vi får en jämlik vård.

Vilka är ditt bästa företagartips?

– Skaffa en mentor, det hade jag i Erika Alsin från Trollhättan. Hon kunde vägleda mig om jag hade funderingar. Så slipper man uppfinna hjulet en gång till. Ha ett nätverk, att kunna bolla, kunna planera ihop med några. Kunna tipsa och vara stöd. Att vara målinriktad med tydliga mål, tid att planera, ha motivation, ha uthållighet, tålamod, självdisciplin och att ha ett positivt tänkande. Ha kul!!

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Att alltid hålla mig uppdaterad genom utbildningar, medlem i många föreningar för att ta del av vad som händer, jag sitter med i ledningsgruppen för medicinska fotterapeuter. Att ha kontroll och många bollar i luften så företaget går runt men även min arbetsmiljö är viktig såsom ergonomi och återhämtning. Drivkraften får jag när jag jobbar med hållbarhet för mina klienter med kroppskännedom när det gäller mitt hälsoarbete. Att få kunskap hur vår kropp fungerar på insidan kan förlänga liv.

Juryns motivering:

Eva är en hårt arbetande företagare och kvinna i Lilla Edet som inte är rädd för att satsa på nyheter för att öka folkhälsan i kommunen. Helhetshälsa som kommer inifrån skulle väl kanske ändå beskriva Evas verksamhet på ett sammanfattande och bra sätt. Fantastisk och positiv gör inte motiven svagare för att kunna få se Eva som en vinnare av årets företagare i Lilla Edet heller!

 

Eva går nu vidare till Regionfinalen för Årets Företagare & Årets Unga Företagare, den 5 september i Partille Arena.

 

Se alla övriga finalister:

Fler nyheter från Företagarna